Annonce
Viborg Nyt

Sluk for strømslugerne i ferien

De røde standby-knapper koster mange penge på årlig basis.
Annonce

Energi: Hjemmets mange standby-funktioner kan være en dyr fornøjelse at have kørende, og en gennemsnitlig husstand kan årligt spare 1000 kroner ved at slukke for de elektriske apparater, når de ikke er i brug. Men alligevel glemmer hver tredje dansker at gøre det, viser en undersøgelse fra Spar Nord og NRGi Elsalg.

Derfor lyder anbefalingen, at man i hvert fald husker at slukke for dem, når man er på ferie.

- I en gennemsnitlig danskers husholdningsbudget bliver 4300 nettokroner ifølge tal fra Danmarks Statistik brugt på elektricitet, og her går mange af pengene til unødvendig standby-strøm. Vil man derfor reducere forbruget, kan man med fordel huske at slukke på kontakten, hvor især længere perioder væk hjemmefra, som eksempelvis sommerferien, er et oplagt sted at starte, lyder det fra cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm i en pressemeddelelse.

Annonce

Dyr underholdning

Strømslugerne er typisk hverdagsapparater som TV, kaffemaskine og computer. Når de små røde dioder lyser, betyder det, at apparaterne er på standby, men at de stadig bruger energi.

Ifølge Lene Krakau, der er direktør i kundeservice hos NRGi Elsalg, er det hos de fleste familier underholdningsapparater, som bruges på daglig basis, der udgør størstedelen af strømforbruget.

- Undersøgelsen viser, at hver anden dansker faktisk ikke klar over, hvad der sluger strøm i hjemmet, og derfor giver mange også hurtigt op på forhånd. Men alene ved at rette fokus på hjemmets underholdningsapparater kan man faktisk nå rigtig langt. De udgør nemlig cirka 40 procent af strømforbruget hos de fleste danske familier, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce