Annonce
Viborg Nyt

Snapsting i krogene: Koncert for én, byvandring med levende legender og "Uhørt" ved søen

Vil man have en anderledes musikalsk oplevelse til dette års Snapsting, kan man få en koncert med Kristine Hoelgaard på tomandshånd. Pressefoto
Anders Kristensen - også kendt som Kultur-Anders - har sammensat et program af alternative kulturoplevelser, man kan få til dette års Snapsting.

Viborg: 18. til 27. juni er der igen Snapsting i Viborg. Det betyder som sædvanlig store folkefester og kulturelle indslag på især Nytorv, Gammeltorv og Hjultorvet - i år godt nok med corona-restriktioner.

Men også i krogene kommer der til at foregå musik og kultur.

Anders Kristensen, måske bedre kendt som "Kultur-Anders", har skabt et program under titlen "Snapsting to go". Og det handler i al sin enkelthed om at sprede kulturen ud.

Annonce

- Det er noget, jeg har kæmpet for i mange år, siger han.

Et af arrangementerne er en enkeltmandskoncert stærkt inspireret af en oplevelse, Anders Kristensen havde på Tønder Festival for nogle år tilbage. I en af festivalpladsens kroge kunne man i en lille håndtømret kasse få lov at opleve en særdeles intim koncert - der var nemlig kun musikeren og en enkelt gæst.

Til Snapsting kan man 22. juni få lidt samme oplevelse.

Mellem klokken cirka 16.30 og 18 giver Kristine Hoelgaard - der er aktuel med albummet "In the elephant house" og indtil sidste år var underviser på Kulturskolen Viborg - bittesmå koncerter for én tilhører i en "magisk boks" på Hjultorvet.

Det er gratis, og man skal blot dukke op - gerne med corona-pas - og stille sig i kø.

Byvandring med legender

Et andet arrangement er en byvandring med levende legender, Anders Kristensen har lavet i samarbejde med "Bymanden" Jesper Overgaard. Begge har de før taget folk med på byvandring, men denne er anderledes.

- I stedet for, at Jesper fortæller om den skøre turistchef, vi havde i byen, så kommer den tidligere turistchef med og fortæller, forklarer Anders Kristensen.

Den "skøre" turistchef er Jørn Grønkjær. Og husker man episoden, hvor han forsøgte at få storken til at lande i storkereden på Karnapgården, men mislykkedes og derfor endte med selv at iklæde sig røde strømpebukser og en hvid bluse og blive hejst op i reden - så forstår man måske, hvorfor Anders Kristensen kalder ham skør.

Hele historien får man fra den tidligere turistchefs egen mund på byvandringen. Men han er ikke den eneste levende legende, der kommer forbi med en historie.

Den tidligere turistchef Jørn Grønkjær gjorde nærmest Viborg verdenskendt, da han satte sig op i Karnapgårdens storkerede. Privatfoto

Byvandringen foregår den 20. juni klokken 16. Billetter kommer til salg på Kultur-Anders' hjemmeside, hvor man også kan læse mere om klapstolskoncerten med duoen "Uhørt" og de andre arrangementer, han brygger på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce