Annonce
Viborg Nyt

Sommershoppen er lukket - kan genopstå op til jul eller på anden lokation

Jacob Platz har lukket sommershoppen ned, men drømmer om at åbne op igen. Gerne et sted, som han kan have året rundt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Som blomster kan åbne og lukke sig på forskellige tidspunkter, kan Jacob Platz forretning i Sct. Mathias Centret fortsætte sin livscyklus med at åbne og lukke på fordelagtige tidspunkter.
Annonce

Viborg: Det kan ikke betale sig at have brugskunst, blomsterhandel og bærsalg året rundt i gaden med byens dyreste husleje.

Det har Jacob Platz for længst erkendt, og derfor arbejder han i stedet i cyklusser, hvor han åbner og lukker på Sct. Mathias Gade 50, når det er mest fordelagtigt - og så længe der ikke er andre, som vil overtage lejemålet.

I weekenden lukkede Sommershoppen butikken, der tidligere hed "Julemarked" - og meget vel kan komme til at gøre det om en lille måneds tid.

- Det vil jo i så fald igen blive tidsbegrænset, men det ville formentlig være til oktober, hvis jeg starter her igen. Men der er ikke noget afklaret endnu, siger Jacob Platz, som i givet fald vil fortsætte på den aftale, hvor han med lidt rabat og i en tidsbegrænset periode overtager lokalet i gågaden.

Annonce

Drøm om anden placering

Men selvom der er rabat at hente i Sct. Mathias Gade, så er det ikke førstevalget for Jacob Platz.

Gravene 8, der tidligere husede Charlotte Isagers guldsmedeforretning, er i gang med at blive istandsat, og her drømmer Jacob Platz om at få fast base.

- Men det kræver, at jeg kan finde en blomsterdekoratør, som vil være med. Jeg skal nok købe ind og styre økonomien, men jeg mangler en ildsjæl, der vil lægge hænderne på kogepladen og gøre det med mig. Det er min livsdrøm, konstaterer Jacob Platz, som søger med lys og lygte efter en makker, der netop har ekspertisen indenfor blomsterbinding.

- Jeg har tænkt mig at lave et jobopslag og håbe, at jeg derigennem kan få en blomsterbinder ind. For man kan godt skovle planter ud, som jeg gør, uden at have den store uddannelse inden for faget ud. Men du kan ikke binde buketter, og alt det, jeg synes, er godt, siger Jacob Platz.


Det vil jo i så fald igen blive tidsbegrænset, men det ville formentlig være 1. oktober, hvis jeg starter her igen. Men der er ikke noget afklaret endnu.

Jacob Platz, indehaver Sommershoppen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce