Annonce
Viborg Nyt

Støttemærker og medlemsfremgang: Lokal MTB-klub er kommet godt igennem corona-nedlukningen

Den lokale mountainbikesport er godt kørende, selvom corona-nedlukning eksempelvis har medført aflyste stævner og dermed indtægter. Man har fundet andre veje til at holde hjulene i gang,  fortæller formand for Viborg MTB, Jens Andersen. Foto: Morten Pedersen
Som så mange andre sportsgrene, har officielle aktiviteter i mountainbikesporten været lukket ned grundet corona. Men det har på ingen måde kostet på medlemsfronten - og samtidig har medlemmerne støttet klubben ved at købe mærker.

Viborg: Der er kommet flere cykler i de danske skove – og den landsdækkende tendens er også slået igennem i Viborg.

Det kan formanden i Viborg MTB, Jens Andersen, bekræfte. Selvom klubaktiviteterne har været lukket ned i flere måneder på grund af corona, så er der ikke blevet færre medlemsnumre hos klubbens kasserer. Tværtimod.

- Det har været en spøjs situation, men vi har ikke tabt på det, og jeg kan konstatere, at vi er blevet flere. Tingene er bare foregået på en anden måde, nu hvor vi har været lukket ned, for vi har ikke kunne arrangere løb og lignende, fortæller Jens Andersen.

Annonce

I stedet har klubben forsøgt at få mest muligt ud af situationen.

- Vi har holdt klubben i gang ved at give folk programmer, som man kunne selvtræne efter eller i mindre grupper. Og vi kan se, at sporene er blevet brugt helt vildt meget.

Vedligeholdelse

De mange ryttere på sporene glæder Jens Andersen, men der er også en bagside af medaljen. For sporene skal også holdes ved lige, og det kan være en udfordring, når der ikke kommer indtægter til klubben gennem eksempelvis løbsarrangementer.

- Aftalen med kommunen er, at vi som klub skal generere penge til at holde sporene ved lige, hvor kommunen så også er inde med støtte, lige som de eksempelvis er det til banerne hos fodboldklubber, fortæller Jens Andersen.

Men også det har der været råd for.

- Vi har solgt støttemærker, så man på den måde har kunnet støtte sin klub, selvom man ikke har deltaget i løb. Så overfører man bare et beløb via mobilepay, og får så et støttemærke til cyklen retur.

Derfor står sporene også skarpt her til foråret, hvor der åbnes for, at flere mennesker kan samles, og der vil nok bare komme endnu flere cykler i skovene.

- Man ser alle mulige komme ud på cyklerne. Det er den tre-årige på løbecykel, det er hele familier, og det er ældre på en helt almindelig cykel, der lige skal ud at prøve det. Vi har tidligere talt om løbefester her i byen. Nu tror jeg snart, at vi kan tale om en cykelfest, for der er virkelig mange, som vil køre mountainbike, lyder det fra Jens Andersen.

Annonce

Blandt Danmarks bedste

Der er ifølge Jens Andersen masser af gode grunde, til at udforske Viborg Kommunes MTB-spor.

Vi kan nemlig byde på både godt og varieret underlag, så der både er udfordringer for nybegyndere som øvede.

- Området i Undallslund blev for nyligt kåret til Danmarks bedste spor – uofficielt godt nok. Det var brugere, der stemte, og her var der altså flest, som kunne lide det område. Det er et supergodt område og nemt at gå til for mange, så det er nok også derfor, at det er populært blandt brugerne, fortæller Jens Andersen og fortsætter:

- Men det er omvendt ikke den store udfordring for de mere øvede. Men også her har vi nogle områder, der passer i niveau. Ødalen og Klostermarken er eksempelvis klassespor for dem, der kan lide at blive presset. Vi er rigtig godt organiseret i foreningen, og derfor er der også gode kræfter, der arbejder for de her spor.

Og hvad skal man gøre, hvis nu man føler sig inspireret til at prøve kræfter med en af de hurtigst voksende sportsgrene herhjemme?

- Jo, det kræver en cykel og en hjelm. Så er den faktisk hjemme. Man behøver ikke at storme ud for at købe en cykel til 50.000 kroner i første omgang. Hvis man har 6-7.000 kroner, så kan man få en fornuftig cykel, der ikke lige falder fra hinanden, og så kan man altid opgradere derfra, siger Jens Andersen.

Annonce

Ingen konflikter

For nogle år siden var der en del konflikter mellem mountainbikere og andre skovgængere. Men de konflikter er der ikke rigtig mere lokalt i Viborg Kommune, i takt med at mountainbikesporene er vokset frem.

- Nu har folk steder, der er dedikeret til at køre på. Det bliver faktisk lidt nostalgisk for mig, da jeg har kørt i mange år og var vant til at komme gode steder, som nu er ved at vokse til, da der ikke rigtig er nogen, som kører der mere. Men med de tydelige markeringer af spor, så får man ikke de der konflikter, fortæller Jens Andersen og fortsætter:

- Det sker dog stadig andre steder, at der er konflikter. Rigtig mange mennesker har jo søgt mod skoven under corona, og eksempelvis har de problemer i Aarhus med at have plads til alle. Men det har vi heldigvis i Viborg.


Man ser alle mulige komme ud at cykle. Det er den tre-årige på løbecykel, det er hele familier, og det er ældre på en helt almindelig cykel, der lige skal ud at prøve det. Vi har tidligere talt om løbefester her i byen. Nu tror jeg snart, at vi kan tale om en cykelfest.

Jens Andersen, formand Viborg MT


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

De magiske væsner er flyttet ind på Hjultorvet - og man må gerne lege mellem dem

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

To klinikker er flyttet under samme tag i Viborg

Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

Fra centret og ud i hele kommunen: Sommerpas til børn har fået vokseværk

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

6200 cyklister triller ind i Viborg: DGI Hærvejsløbet melder om deltagerrekord

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Viborg Nyt

Træt af bøffer? Læg disse fisk på grillen

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Annonce