Annonce
Viborg Nyt

Stand-in sexologen: Der store nytårsknald eller en ny bil?

Anders Kristensen skriver normalt om kultur - i denne uge giver han emnet parforhold en tur.
Mens Kimi Sand skrev om kultur i sidste udgave af Viborg Nyt, er det nu Kultur-Anders’ tur til at skrive om sex- og parforhold. Rollerne er byttet tilbage til normalen i det nye år.
Annonce

Viborg: Drømmer du også om et dejligt saftigt nytårsknald, eller skal bilen bare til service?

Den nedslidte bil bliver ofte sendt til skrot eller kørt til ophugger, når den begynder at halte, og selvom mange småskavanker kan klares ved et servicetjek, så løser det ikke altid problemerne - det gør det heller ikke i parforholdet, for der er ingen lovpligtig syn, der kan rette op på fejlene i tide. Du og din partner skal selv handle.

Et parforhold, har som en bil brug for løbende pasning og pleje - mest i form af opmærksomhed. Men desværre sker det tit, at et godt brugt parforhold simpelthen opgives og køres til storskrald, hvorefter indehaverne finder sig et nyt. Det sker enten i julefrokostens kådhed eller ved nytårsknaldet.

Når bilen skranter, bestiller vi uden at tøve tid hos mekanikeren - nogen har endda tegnet en serviceaftale. Men når parforholdet eller venskabet knirker, har de fleste meget svært ved at søge hjælp. Det opleves tit som skamfuldt og ”for dårligt”, at man ikke selv kan klare problemerne, for man kan ikke bare skifte en reservedel ud.

Nye dæk, frækt undertøj eller blomster fra tankstationen hjælper kun kortvarigt. Det er de små ting, der tæller: Nærhed og tid til kærtegn, som der vist var en gammel film, der hed. Et venskab og et parforhold har brug for løbende pasning og pleje - mest i form af opmærksomhed. Men desværre sker det tit, at et godt brugt parforhold simpelthen opgives.

Vi har selv lige fået ny bil hjemme hos os. Den var brugt med brugsspor - den har fået nye sæder og en opfriskning, så den er så god som ny. Her i julen vil jeg som ægtemand prøve at finde det bedste frem og tage det med ind i det nye år - men der er igen opskrift, og jeg har også lavet mine fejl, og man skal huske ikke kun have nytårsforsætter. Det er hverdagen, der gælder.

Vores gamle bil havde kørt 250.000 kilometer, og vi har som par kørt i 25 år. Den nye bil kan vel holde 7-10 år, men jeg håber at få fornyet min serviceaftale med min dejlige viv, så vi kan kører godt og sikkert ind i det ny årti.

Man siger også, at græsset altid er grønnere ved naboen, men man skal huske vande og klippe græsset, hvor man ønsker, at det skal gro. Ønsker vi et blomstrende kærlighedsforhold, så må vi ”vande” kæresten og forholdet.

Hvis jeg skal tage et blik ind i 2020, kan det jo være en anledning til at dvæle ved forpligtelsen og forholdet og give det et serviceeftersyn? Forpligter jeg mig nok? For lidt? Eller for meget?

Du og dine ønskes glædelig jul og et godt nytår.

Anders Kristensen skriver normalt om kultur - i denne uge giver han emnet parforhold en tur.
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce