Annonce
Viborg Nyt

Stepta vil svømme mod strømmen og indtage Viborg med gågadebutik

Jes Leth, Jimmi Bisgaard og Winnie Arvad Kristensen er klar til at rykke Stepta fra Ølandsvej til Gravene. Foto: Morten Dueholm
Det nye gågadestrøg i Gravene er ved at tage form, og det har lokket Viborg-virksomheden Stepta ind til bymidten.
Annonce

Viborg: HN Dress’ lokaler i Gravene har stået tomme, siden den nu afdøde Henry Birch Nielsen lukkede butikken i december 2018.

Imens har et større istandsættelsesarbejde af Gravene stået på, hvor kørebanen er erstattet af granitbelagt gågade, som skal være med til at samle Viborgs bymidte i en gågadering.

Og selvom den ”nye” gågade ikke er færdig endnu, har den allerede lokket nyt handelsliv til. Stepta, der blev etableret i 2017 og sælger egenproduceret, dekorativt stålinteriør, forsøger sig med en butik i det tidligere HN Dress i Gravene, som åbner til november.

- Lidt flabet sagt forsøger vi at svømme mod strømmen. Mange taler om butikker, der lukker og webshops, der vinder frem. Vi startede med webshoppen og bygger nu en fysisk butik på for at blive mere synlig i bybilledet, og samtidig kan vores kunder få produkterne i hånden. Man kan desuden følge os på Instagram under navnet: steptamadeindenmark, fortæller Jes Leth, der sammen med Jimmi Bisgaard er ejer og direktør i virksomheden.

Og svaret på, hvorfor man forsøger at svømme mod strømmen, er simpel:

- For at skabe noget salg. Vi tror på, at vi kan lave en god forretning derinde, hvor vi får langt større synlighed end ude på Ølandsvej, hvor vi indtil nu har haft vores showroom. Vi vil gerne ind og vise os frem, hvor folk er, siger Jes Leth, der håber, at synligheden både giver kendskab og salg:

- Vi producerer produkter, som folk gerne søger efter at købe på nettet. Men søger man på "skål" og "stål", vil Stelton og Eva Trio formentlig poppe op med tilbud fra flere butikker. Vores produkter er 100 procent produceret hjemme i Viborg, hvor vi selv står for alt fra design til produktion og frem til salget.

Det er blandt andet forskellige citater på stålplader som denne, man kan finde på Steptas hjemmeside - og fra november også i Gravene.
Annonce

En herre-afdeling

En anden god grund, til at Stepta søger mod gågaden, er, at butikken kan noget andet end mange af de andre butikker, der er samlet i midtbyen. Det mener ejerne i hvert fald.

- Du har garanteret ligesom mig prøvet at blive slæbt rundt fra den ene kvindetøjs-butik til den anden med din bedre halvdel. Og du har ingenting at kigge på eller give dig til, siger Jes Leth og fortsætter:

- Vi bestræber os på at skabe en unik butik, hvor der er god stemning og en dejlig atmosfære med stålprodukter til boligindretningen, samt andre lækre varer til hjemmet. Samtidig vil vi skabe en "herre-afdeling" med nøje udvalgte produkter til mændene, i form af gasovne, terrassevarmere og haveborde med mere.

Og så tror Jes Leth også bare, at den nyskabte gågade i Gravene bliver en succes.

- De rammer noget rigtigt med den gågade. Nu er det ikke færdigt endnu, men man fornemmer allerede, at det bliver rigtig hyggeligt og noget helt andet end dengang, der kom busser igennem hele tiden. Nu hvor gågaden bliver til en ring, tror jeg også, at rigtig mange vil komme forbi og måske endda kigge ind i vores butik.

Det showroom, der tidligere var på Ølandsvej, rykker med ind i de nye lokaler i gågaden.
Stepta. Foto: Morten Dueholm
Stepta. Foto: Morten Dueholm
Stepta. Foto: Morten Dueholm
Stepta. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce