Annonce
Rundt om Viborg

Stille sommer i lufthavnen: Ruten genoptages først 10. august

Siden den 19. marts har der kun været få flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn, og sådan fortsætter det måske helt til den 10. august - uanset den fortsatte genåbning af samfundet. Arkivfoto: Morten Pedersen
DAT mener ikke, at det kan betale sig at flyve fra Midtjyllands Lufthavn før hen i august. Lufthavnschefen beklager det og forsøger at finde andre, der vil flyve inden.
Annonce

Karupegnen: Siden den 19. marts har der været ret stille i Midtjyllands Lufthavn, og sådan bliver det sandsynligvis ved med at være indtil 10. august.

Jesper Rungholm, direktør og ejer af luftfartsselskabet DAT, oplyser, at det er fra den dato, selskabet forventer at optage ruteflyvningen herfra til København.

DAT, der i Danmark for tiden kun flyver fast mellem Bornholm og København, begynder ellers som noget nyt at betjene ruten mellem Aalborg og København den 8. juni.

Men Jesper Rungholm mener ikke, at det dermed også er på tide at genoptage flyvningen fra den mindre, midtjyske lufthavn.

- Historisk og økonomisk set er ruten fra Midtjylland til København "et hul i jorden" hele juli. Og vi tror heller ikke på, at der kan nå at komme ret meget gang i det hele i juni, så alt i alt vil det give underskud for os at begynde før sommerferien, vurderer han.

Med Aalborg forholder det sig anderledes. Norske Norwegian har meddelt, at man indtil næste år stopper med at flyve på Københavns-ruten. Det kan betyde, at der er et stort passagerpotentiale, selv om SAS også er på ruten.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen beklager, at DAT først vil genoptage ruteflyvningen fra Midtjyllands Lufthavn den 10. august. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Begynder forsigtigt

Indtil videre har ingen andre luftfartsselskaber end DAT meldt sig på banen i forhold til Midtjylland-København. De seneste år har passagertallet været næsten konstant faldende, og Jesper Rungholm regner da heller ikke med et "boom", når DAT tager fat igen efter sommerferien.

- Vi lægger ud med tre daglige afgange hver vej. Men det var sådan set også meningen før, vi måtte lukke ned på grund af coronakrisen. Så må vi se, om vi hen ad vejen kan bygge på, siger DAT-chefen.

Jesper Rungholm forsikrer, at hans luftfartsselskab, der i øjeblikket kører for lavt blus og med langt hovedparten af medarbejdere hjemsendt med lønkompensation, ingen planer har om at opgive ruten Midtjylland-København.

Annonce

Vil andre flyve?

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen, Midtjyllands Lufthavn, ærgrer sig over, at DAT først genoptager sin ruteflyvning om knap tre måneder.

- Med den fortsatte genåbning af samfundet, havde vi af hensyn til især erhvervslivet håbet, at DAT snart ville gå i gang igen. Vi arbejder i stedet på, om andre vil flyve herfra. Det kan eventuelt være med mindre fly, siger han.

Før corona-pandemien brød ud havde DAT fem-seks afgange hver vej på hverdage, men antallet af afgange har i årevis været sæsonbestemt og svinger traditionelt en del hen over året.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce