Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm-borgere får en ny omgang vejarbejde

Problemer med støj og vibrationer betyder nu, at flere felter med chaussesten i Stoholm skiftes ud - her ses en stribe i Vestergade. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der bliver endnu en gang omkørsler i Stoholm i juni. Flere steder skal nye hastighedsdæmpninger laves om på grund af gener fra støj og vibrationer fra de chaussesten, der er lagt ned i vejbanen for at dæmpe hastigheden.
Annonce

Stoholm: Der kommer endnu en periode med midlertidige omkørsler og afspærringer i Stoholm. De felter med chaussesten, der blev lagt for at dæmpe hastigheden ved flere kryds og på veje i forbindelse med områdefornyelsen, skal nemlig skiftes ud.

Det har vist sig, at der er gener i form af støj og vibrationer fra stenene for de nærmeste beboere, og derfor skrider man altså nu til at fjerne chaussestenene og i stedet bruge asfalt malet med Roll Grip til at bryde asfaltbelægningen og dæmpe hastigheden.

Arbejdet med udskiftningen af felterne sker i løbet af uge 24 - altså fra mandag den 8. juni. Det oplyser projektlederen for områdefornyelsen i Stoholm, Benny Christensen fra planafdelingen i teknik- og miljøforvaltningen hos Viborg Kommune.

Arbejdet forventes først helt afsluttet i oktober. Først skal chaussestenene og det beton, de er lagt i, fjernes, og derefter lægges køreplader ud, indtil alle felterne fredag i uge 24 fyldes op med bæreasfalt. Denne asfalt skal ligge til oktober af hensyn til eventuelle sætninger, og så fræses den øverste del af asfalten af, og der udlægges slidlag og påmales Roll Grip, forklarer Benny Christensen.

Problemet med generne er kommet bag på kommunens folk.

- I Viborg har vi jo eksempelvis brosten i hele St. Sct. Hans Gade, og der er ingen, der henvender sig om gener. Men der kører folk måske også kun 20 kilometer i timen. Forholdene er anderledes i Stoholm, hvor der også er trailere og lastbiler, der skaber rumlen, støj og vibrationer. Så den løsning fungerede altså ikke der, og det synes vi ikke, at vi kan være bekendt, så derfor skifter vi det hele ud. Det giver nyt bøvl med trafikafviklingen, men det bliver jo godt i sidste ende, siger Benny Christensen.

Arbejdet går i gang den 8. juni og gælder felterne i de røde cirkler. Kort: Viborg Kommune
Annonce

Plantekasser på vej

Der vil i perioden blive lavet lokale vejspærringer og skilte for omkørsel omkring de steder, der bliver berørt af arbejdet.

Krydset Østergade/Vestergade/Søndergade/Nørregade bliver i iøvrigt ikke lavet om, selv der også her er chaussesten. Krydset blev lagt om som følge af gravearbejdet i forbindelse med kloakfornyelsen i Stoholm, men der er ikke sket ændringer i krydsets opbygning i forhold til tidligere, så derfor laver man ikke om på det kryds, forklarer Benny Christensen.

Der arbejdes også på at få plantekasserne tilbage på Torvet i Stoholm. Her efterlod plantekasserne i første omgang en rustlignende væske, der kunne ses på den nye lysegrå belægning, og derfor er kasserne fjernet. Det har vist sig at ikke at være rust fra stålet i plantekasserne, men derimod leca-nødder til dræn og en særlig god muld i kasserne, der er gået i forbindelse med hinanden og har været årsag til den rustlignende afsmitning, forklarer Benny Christensen.

- Plantekasserne kommer tilbage, og så vil de ikke smitte af på underlaget. Corona-krisen har bare forsinket det arbejde, siger Benny Christensen.

Den lokale følgegruppe har været med på råd omkring udskiftningen af stenene, og gruppen har bakket op om, at det er nødvendigt at skifte belægningen ud, oplyser han.

Plantekasserne er fjernet, fordi en rustlignende væske smittede af på underlaget - men de kommer tilbage. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce