Annonce
Viborg Nyt

Sundt året rundt

Karolina Stefanska. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Viborg: Året lakker mod enden, og hvilket år det har været.

Mange ser tilbage på det forgangne år og reflekterer over årets op- og nedture. Har man opnået de mål, man havde sat sig? Spiller kærlighedslivet, økonomien, træningen og Ikke mindst - har man udlevet sidste års nytårsforsæt?

Nytårsforsæt er for de fleste et regelsæt, der bliver overholdt de først tre måneder, og som oftest omhandler diæter, mere motion og et urealistisk mål om at ligne de evigt smukke og hakkede mennesker på de sociale medier.

Det giver god mening lige i kampens hede efter en måske lettere forspist og knap så aktiv december. Men hvorfor er det, vi stiler efter at ligne dem i medierne, og hvorfor falder vi for den ene kur efter den anden, når vi læser forsiden på ugebladet i køen i supermarkedet? Vi lever i en illusion om, at det er sådan, vi skal se ud, og det er sådan, vi skal leve. Men det er noget pjat. Vi er hr. og fru. Danmark, og vi skal have plads til at leve. Så hvorfor laver vi et nytårsforsæt om at lave "hele" livet om?

Vi skal huske på at et liv med motion ikke bare er et glansbillede, der har været forbi photoshop, men en livsstil og et tilvalg om et sundere liv. Et sundere liv året rundt og ikke kun første kvartal af året.

Så hvorfor vælge at leve sundt året rundt, og hvad er fordelene ved at vælge den sundere livsstil?

For mig at se er en af de største fordele ved en sundere livsstil - en livsstil med motion, men også med en sundere kost - klart den energi og det overskud, jeg får. En energi, der har givet mig overskuddet til at starte som selvstændig, navigere mellem arbejde, familie, venner, min egen træning - og nu endnu en nedlukning.

Nu spekulerer du måske på, hvad dette har med dig at gøre? Det har alt med dig at gøre, for du står med alle hverdagens problemer selv. En hverdag du selv er herre over at gøre til den bedste hverdag, du kan få.

En sundere livsstil og et liv med motion kan være med at skabe en bedre hverdag. En hverdag, hvor du har tid og rum til dig selv. Et rum, hvor du er i fokus og sætter dig selv først. Vi ved jo alle, at det er dig, der skal have iltmasken på først.

Når du har lagt den første sten til det, der skal være fundamentet til en sundere livsstil, vil du mærke en stigende energi og et bedre humør. Studier viser, at der er sammenhæng mellem fysisk aktivitet og godt humør.

Jo bedre man behandler sin krop, desto bedre vil den behandle dig.


Hvorfor er det, vi stiler efter at ligne dem i medierne, og hvorfor falder vi for den ene kur efter den anden, når vi læser forsiden på ugebladet i køen i supermarkedet? Vi lever i en illusion om, at det er sådan, vi skal se ud, og det er sådan, vi skal leve. Men det er noget pjat. Vi er hr. og fru. Danmark, og vi skal have plads til at leve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce