Annonce
Viborg Nyt

Tøjbutik holder fanen højt: Stor opbakning i december og tro på en positiv fremtid

Lars Kramer (bagerst) sammen med makkeren Ole Justesen fra Mind, ser positivt på fremtiden trods corona-nedlukningen. Foto: Morten Pedersen
Mind er lige som de øvrige butikker i Viborg ramt af nedlukningen frem til 17. januar, men trods den åbenlyst ærgerlige situation ser indehaver Lars Kramer positivt på fremtiden.
Annonce

Viborg: Sortsyn havde nok været det mest oplagte.

Dansk detailhandel må fortsætte nedlukningen frem til 17. januar - og måske længere. Lagerne kan være fyldt med sæsonvarer, der ikke kan blive solgt. Og julegaverne kan ikke blive byttet, som de plejer.

Men for Lars Kramer, indehaver af Mind sammen med Ole Justesen, er det ikke så slemt, som det kunne lyde.

- Jeg er lige kommet hjem fra en varetur, lyder det i den anden ende, da avisen ringer til Lars Kramer.

Den 29. og 30. december har han og makkeren Ole nemlig kørt rundt og leveret tøj til hoveddøren hos kunder, som ikke må komme til dem. Det er de to indehaveres måde at holde forretningen og opmærksomheden på deres butik kørende, når nu situationen er, som den er.

- Vi er meget aktive på de sociale medier, som vi jo også lærte en del af i foråret. Så hvis folk mangler en hvid skjorte til nytårsaften, så kunne de lige nå at få den med, fortæller Lars Kramer.

Annonce

Bedre end ventet

Lars Kramer kan se tilbage på et år, der i lang tid så dystert ud, men faktisk endte med at blive et helt igennem fornuftigt år for tøjbutikken.

- Jeg havde da gerne været en pandemi foruden. Men når man tænker på, at det så ud til at blive et rigtig skidt år for os, så endte det bedre, end vi turde håbe. Sommeren var dejlig og god for os, efteråret gik godt, og black week viste sig at være et stærkt alternativ til black friday, mens folk var gode til at købe deres julegaver tidligt i år, så det ikke blev presset sammen til sidst, fortæller Lars Kramer og fortsætter:

- Jeg ved, at andre har sagt det her før mig, men viborgenserne har virkelig været gode til at støtte op. Og det er vi jo bare utrolig taknemmelige for. Det giver også optimisme for en positiv fremtid, når nu vaccinen kommer, og vores verden forhåbentlig ser langt bedre ud.

- De erfaringer, vi har gjort os i løbet af året, kan vi måske også drage nytte af i fremtiden. Vi har rusket godt og grundigt op i nogle tankesæt omkring, hvordan vi plejer at gøre tingene.

Annonce

Godt tidspunkt

Hvis man nogensinde kan tale om et godt tidspunkt for en nedlukning, så mener Lars Kramer også, at det er nu.

Julehandlen kom i høj grad i hus, og Mind har ligesom de fleste andre butikker sørget for, at byttegarantien gælder længere i år end tidligere.

- Og så er udsalg i januar ikke på samme måde en del af forretningsstrategien hos butikkerne, som det var for 15-20 år siden. Mange holde mere faste lave priser i løbet af året, og derfor ender vi heller ikke i en situation med store varebeholdninger, vi ikke kan sælge, siger Lars Kramer, der dog naturligvis kan mærke udfordringerne med indefrosne varer:

- Leverandørerne kender situationen, og de arbejder også ud fra, at dette kunne ske. Men januar og februar - for jeg kan sagtens forestille mig, at det strækker sig i mere end en måned - er ikke de tidspunkter, folk køber mest nyt sæsontøj. Mange venter til foråret og hen mod påske, før de køber nyt til garderoben, og der er vi klar til at klæde dem på, lyder det med et smil.

Og så var der en enkelt positiv ting ved nedlukningen for Lars Kramer.

- Det er første gang i 15 år, at jeg har holdt juleferie. Og for Ole er det 25 år siden. Det var helt dejligt at prøve.


Jeg havde da gerne været en pandemi foruden. Men når man tænker på, at det så ud til at blive et rigtig skidt år for os, så endte det bedre, end vi turde håbe.

Lars Kramer, indehaver af tøjbutikken Mind
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce