Annonce
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Jeg ved ikke, om du kender Bymanden. Bag navnet og på gode vandresko finder man Jesper Overgaard, som i en lang årrække var manden og pennen bag kulturstoffet på Viborg Stifts Folkeblad. Jesper skrev også om de historiske bygninger, underfundige historier om Viborgs gode mænd og kvinder og byens monumenter - altid med en forkærlighed for den gode historier og Viborg.

Senest har Bymanden på Facebook omtalt en række vandreruter, hvor han slår et slag for et bestemt område og ikke mindst historien om "dagens bænk". Jeg har gået et par af turene, for nogle gange skal man guides ud i kulturen og naturen og sætte sig på en bænk. Også her Jesper og hans alias Bymanden en sand mester.

Bymanden er en stilfærdig herre, han går som en kat sine egne vej. Bymanden er ham, der kigger på historien og bringer den til live. Det er dog ikke oldtidsævl det hele - Jesper Overgaard, som privat bor tæt på Viborgs søer, har været aktiv i opbygningen af en lille naturperle ved søerne under navnet kildekrattet. Det er en lille rolig oase, du bør besøge.

Bymanden har udgivet en lille pamflet en guide ud i Viborgs fortid og nutid. Bogen er en hyldest til Viborg og folk og fæ. I bogen er der sjove anekdoter og en særlig hyldest til vandreskoen og Brugsen.

Du kan tage på tur med Bymanden, når han afholder sine byvandringer, og du kan også følge ham virtuelt på Facebook og bag på avisen, hvor der af og til er nogle "bagtanker" fra Bymanden.

Annonce

Noget helt andet

Der er svampetid, så tag en kurv under armen og find en af mange ture i skoven¨, hvor du kan blive vejledt i at finde de rette og spiselige svampe. Og husk fredag den 9. oktober er der kulturnat i Viborg. Find kulturnatten i Viborg på Facebook.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Et sidste farvel til Carte Blanche

Viborg Nyt

Fondsmillioner sikrer multisal

Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Viborg Nyt

Koncert med Mathilde Falch og band

Annonce