Annonce
Viborg Nyt

Temadag om plastik på Hjultorvet

Katrine Bille kommer også den 9. august og underholder. Privatfoto.
Den 9. august er der temadag om plastikaffald som ressource i Viborg.
Annonce

Viborg: Den 9. august kan du deltage i en spændende temadag om emballage som ressource på Hjultorvet, og samtidig blive klogere på dit affald. Dagen byder på et både sjovt og lærerigt arrangement om FN’s 17 Verdensmål, fyldt med aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne, og temadagen handler blandt andet om, hvordan du kan være med til at gøre en forskel ved blot at affaldssortere, pante noget mere og generelt tænke affaldet som den ressource, det faktisk er.

Livet i havet er langt vigtigere for os her på landjorden, end de fleste ved. Blandt andet kommer omkring halvdelen af luftens ilt fra algerne i havet, og havene opsuger enorme mængder af den CO2, vi udleder. Havene er truede, det har vi alle set på TV eller de sociale medier. Og det er de især på grund af vores hensynsløse forbrug på emballageområdet, hvilket blandt andet har resulteret i enorme plastikøer i verdenshavene.

Den 9. august vil Hjultorvet være omdannet til en markedsplads af viden, hvor syv pavilloner, foruden en scenevogn, giver alle interesserede en mulighed for at blive meget klogere på palstikaffald i Danmark anno 2019. Katrine Bille, kendt fra DR Ramasjang, kommer desuden og optræder for børn og barnlige sjæle.

Fredag 30. august er der igen temadag på Hjultorvet. Her er emnet energi i by og bolig, hvor du blandt andet kan høre et foredrag med Søren Dahl, kendt fra Café Hack. Søren Dahl laver en Cafe Hack-session med en af byens egne relevante politikere. Du kan også komme til temadag fredag den 20. september. Her drejer det sig om klima og grøn omstilling, og Hjultorvet er rammen om et foredrag med enten Jesper Theilgaard eller Michael Jarnvig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce