Annonce
Viborg Nyt

Tendens: Flere overnatter i den danske natur

Mange danskere vælger at overnatte i den fri natur. Det er ganske lovligt flere steder og koster ikke en krone. Foto: Scanpix
Ekstra mange danskere skal feriere i Danmark på grund af corona – og hvorfor ikke gøre brug af naturen og egen eller andres baghave?
Annonce

Viborg: Muldvarpen kan blive i lommen, mens man vågner til fuglekvidder i den friske luft. Hvis ellers vejret arter sig, bliver det ikke meget skønner end at overnatte ude i den danske natur.

Sådan virker holdningen i hvert fald til at være hos flere og flere danskere. Målt på statistik for bookede overnatninger - dem man skal lave, hvis man skal sikre sig fortrinsret på en af de store lejrpladser - viser, at flere og flere vælger den overnatningsform.

I 2013 var der 105.000 personbookinger, og det tal er siden bare steget år for år - og i 2019 var der 210.588 personbookinger. Altså ganske præcist dobbelt så mange overnatninger.

Ud fra tallene kan man dog ikke sige, hvor mange der vælger at overnatte i skove og naturområder samlet, da dette ikke bliver registeret. Man kan nemlig frit sove i sovepose i skovbunden uden at skulle have tilladelse.

278 skove tilbyder dette, og der er hen ved 300 små lejrpladser, som er rettet mod familier og enkeltpersoner. Der er dog en del regler forbundet med at sove i det fri - eksempelvis at det maksimalt er en eller to overnatninger ad gangen på samme sted, og så en masse logisk krav om, at man skal rydde op efter sig og tage hensyn. Men det kan de fleste mennesker jo heldigvis finde ud af helt af sig selv.

Viborg Kommune byder naturligvis på flere skove og pladser, og man kan få overblikket over mulighederne på naturstyrelsen.dk.

Men det er ikke kun i skove og på udvalgte offentlige pladser, at man kan overnatte ganske gratis. På hjemmesiden ”Brug min baghave” - der også kan findes på Facebook og som app - tilbyder private, at man uden betaling kan få enkelte overnatning i baghaven.

Det gør Heines Thorsager og Mette Christiansen fra Viborgs sydby blandt andet - og deres historie kan du læse her på siderne, lige som du kan læse om Mette Krabs, der sammen med familien er flittige brugere af overnatningsmulighederne i den danske natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce