Annonce
Viborg Nyt

Theis’ midtvejskrise skænkede Viborg det gode bryg på Ølluminati

Theis Bach Nielsen har stået bag disken i to år på Ølluminati - til glæde for både ham selv og øltørstige viborgensere. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Viborg: Sommeren 2017 fik Viborg en ganske særlig beværtning på St. Sankt Peder Stræde 8. En tidligere grillbar blev til ølbar, da vennerne Theis og Mads som bagmændene gik sammen om at skabe et sted, der ikke ligner noget andet i Viborg. Snart to år senere kan denne uges "menneske bag disken", Theis Bach Nielsen, se tilbage på de to første år, som han på ingen måder har fortrudt.

Hvorfor valgte du netop det job?

Når vi mennesker rammer 40’erne, går det lige så stille op for os, at vi ældes. Maven hænger, knoglerne gør ondt, og snart skal vi alle dø. Dette fører til den berygtede midtvejskrise. Så i stedet for at købe en sportvogn og/eller dyrke crossfit-marathon og/eller blive skilt og skifte konen ud med en mere ungdommelig model, som man desperat håber, man kan suge ungdom ud af, så valgte jeg at skabe Ølluminati sammen med min ungdomsven Mads. Jeg har altid besiddet en skabertrang. Om det var musik, tømmerflåder, malerier eller øl. Jeg begyndte som håndbrygger i 2015 og fandt hurtigt ud af, at det spillede max at lave sit eget øl. Ølluminati kom til cirka to år efter.

Hvad er en god dag på arbejde for dig?

En god arbejdsdag er er en hektisk dag, hvor overblikket er til stede og alt spiller max. Forestil jer, kære læsere, når man starter dagen med at lave en fredagsvideo med “LæderNinja eller “Don Domingo”. (Karakterer som er skabt i markedsføringsøjemed). Efterfølgende tapper man en ny øl som (heldigvis) smager, så himlen græder af lykke. Jeg åbner baren og mine venner dukker op til den rituelle fredagsøl, mens snakken går. Vi bliver hurtigt enige om at dette i sandhed er et fristed. Om aften dukker bandet op, og endnu engang konstaterer vi, at koncerten var en succes og at vores mission for at hæve niveauet på livemusik i Viborg er på rette vej. Træt og glad går jeg under dynen klokken 02.00. Jeg kniber mig af og til i armen over, at jeg ikke har få af disse dage.

Hvad er en dårlig dag på arbejde for dig?

En dårlig dag er vel for eksempel, hvis et bryg slår fejl eller de dage, hvor alt bare driller. Det ville være oplagt at nævne besværlige gæster, men dem har jeg stort set ikke nogen af. Jeg har engang haft en dag, hvor jeg havde pisseondt i min fod, hvorefter jeg skoldede mig på varmt øl efterfulgt af, at min bartender havde hapset min telefon med hjem ved en fejl. Det var fandeme en lortedag.

Hvordan slapper du af i din fritid?

Jeg har godt hørt om det der fritid… Det skulle være noget med, at man ikke skal arbejde og bruger tid på det, man gerne vil. Mit job og privatliv flyder meget sammen. Jeg bor sammen med min kone og to børn, og af og til er de faktisk ret søde, så af og til tager vi på tur - eller også laver vi absolut nada. Hvis jeg kun er mig selv, så smider jeg mig på sofaen og ser noget i flimmeren med rumskibe, der skyder efter andre rumskibe.

Hvilken slags musik lytter du til?

Jeg har absolut min musikpræference i det rockede. Vi snakker ikke Eagles eller Sweet Home Alabama. Jeg hælder til det alternative, fandenivoldske og kreative… gerne lidt støjende. Der er så meget fed musik derude, men desværre rammer under 1% mainstream radio. Af samme grund hører jeg ikke musikradio.

Hvad er den sidste film, du husker?

Triple Frontier på Netflix. En action-heist-movie med soldater, der skal røve en narkobaron. Ben Affleck er med, men hans karakter bliver heldigvis skudt. Jeg har det lidt stramt med Ben Affleck. Han er som sådan ikke en dårlig skuespiller, men han har aldrig lavet noget, som alle andre ikke også kunne lave. Men ok, han er da en flot fyr.

Hvilken bog ligger på dit sengebord?

Ternet Ninja, som jeg læser sammen med min 8-årige søn. Jeg er ret vild med Anders Matthesens debut som forfatter. For det første er det en god historie om at tage ansvar for eget liv, og for det andet er den hylemorsom. Der har dog efterfølgende været et par kommentarer fra SFO-personalet omkring, at de synes at min søns sprog er lige lovligt “kreativt” til tider. Men det er bare ord, og sønnike har en fin moral om, at man ikke skal gøre folk kede af det, så det rører mig utroligt lidt.

Hvad er god mad for dig?

“Hvad er god mad for dig?” Den skal nok tvedeles den der…

God mad for mig, som i: “Hvad er godt og sundt for mig og ikke smager af ligegyldighed”: Reborn ligger i street food, og jeg er helt på røven over det mad, som Maj laver. Det er plantebaseret og sundt. Og det smager fabelagtigt.

Men ellers er mad, som jeg godt kan lide, basicly “shame-food”. Jeg har for eksempel aldrig mødt en ret med smeltet ost, som jeg ikke kunne lide. Hvis jeg skulle dø en voldsom død, så ville jeg vælge at drukne i smeltet ost.

Hvilken ferie drømmer du om?

Jeg vil gerne, når fremtiden byder det, og hvis podagraen ikke har taget min fod, gå Caminoen. Jeg vil gerne opleve den ro og alenehed i dagevis. Jeg tror, det er sundt at komme væk fra rotteræset, og se noget helt andet og møde nogle helt andre mennesker, end man gør til hverdag. Alternativt vil jeg gerne til Finland og se “VM i luftguitar”. (Ja det er en ting!)

Det elsker jeg mest ved Viborg?

Menneskerne! Viborg har gennem tiden haft et ry for at være lidt snobbet. Det synes jeg er en gang vrøvl. Ølluminati er et bevis herpå.

Og det jeg ser, kære venner, er at folk gerne vil hinanden, vil støtte op om kulturen og gerne vil møde personager, som ikke er, som de selv er. Og det giver lykke, liv og universel kærlighed.

Viborg har taget fantastisk imod os som “de nye” i branchen. Jeg har fået et hav af nye venner, som også har vist, at de står der, når det brænder på, uden øje for egen vinding.

Viborg er så meget mere end en domkirke, top-nice søer og lidt sport. Viborg er en kreativt kapital, som andre byer er begyndt at se op til. Viborg er Animationsskolen, VFF, VHK, VIA, Landbrughøjskolen, alle de hårdtarbejdende pædagoger og lærere, iværksættere, arbejdsløse, politikere, snuskede bodegaer og enorme diskoteker. Viborg er os alle sammen, og jeg elsker jer hver og én.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce