Annonce
Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Nu står julen snart for døren. En tid, som mange elsker, mens nogle hader den - men den er snart på vej med juleøl, kager, lys, hygge og ikke mindst julekalendere.En tid, som mange elsker, mens nogle hader den - men den er snart på vej med juleøl, kager, lys, hygge og ikke mindst julekalendere.I denne og følgende klummer vil det være jul og lys som tema i mange afskygninger. Og så kan man spørge, er julen så kultur? Tja - julen er for mange en tradition, og traditioner er for mange også en kultur - selvom julen egentlig vist var en hedensk fest.

Jeg vil begynde med en Viborg-historie. Det er julefilmen "Julemandens Datter 2", som er optaget i og omkring Viborg. Og det er god reklame for vores smukke by og egn. I filmen følger vi igen julemandens datter, Lucia, der som den første pige nogensinde har fået lov til at gå på julemandsskole. Sammen med sin bedste ven Oscar og resten af skolen, er hun i fuld færd med at planlægge et fint besøg fra selveste kongen. Sammen med Oscar kommer hun på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt.

Julemandens Datter er jo ingen julekalender, men det er der til gængæld masser af på TV for såvel børn som voksne. En tradition jeg nyder hvert år, selvom mine børn næsten er voksne.

En julekalender jeg gerne vil omtale, er for hele familien, og det er den såkaldte "Viborgkalenderen", der for første gang blev lanceret i 2018.

Viborgkalenderen er en særlig form for pakkekalender til voksne og familier, hvor man henter gaverne hos byens butikker. Bag lågerne gemmer sig gaver i form af oplevelser, mad og drikke eller fysiske ting, og er dermed mere end blot et billede eller et tegn. Og så støtter Viborgkalenderen julemarkedet i Viborg, som så meget andet er ramt af corona-restriktioner. Men der bliver lys og jul for alle i Viborg i år. Så køber du denne kalender, ja så støtter du julen i Viborg og få gaver før tid.

Viborg Bryghus er sørme også med i en julekalender, endda på TV. Det er den efterhånden sagnomspundne Natholdets Julekalender, som er en voksen tv-julekalender. Værten er Anders Breinholt, som har musikeren Søren Rasted med igen i år sammen med den fornøjelige øl-ekspert, Carsten Berthelsen, som medvært. Julekalenderen er optaget på én dag, og hver dag skal værterne drikke en øl. De 24 øl er udvalgt af Carsten Berthelsen, og i år er der juleøl med fra Viborg Bryghus.

Man kunne fristes til at sige glædelig forjul.

Annonce

Noget helt andet

Er du ikke i julestemning, og er du ikke vild med jul, så kan du allerede nu øve dig på nytårsfortsætterne med et foredrag på Viborg Bibliotek om at rydde op i sit eget liv.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Langt flere katte i danskernes hjem

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Det blev et andet boom end forventet

Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Viborg Nyt

Tag på oldtidsløb i Hvolris

Annonce