Annonce
Viborg Nyt

Tiden var inde til at byde Alvin velkommen i familien

I den seneste måned har man kunne møde Katrine Thomasberg og Alvin på stierne i Liseborg. Mens Katrine flyttede fra Aalborg til Viborg med ægtemanden Lasse i oktober, kom Alvin til fra Aabybro i december. Foto: Morten Pedersen
Antallet af nyslåede hundeejere er kraftigt stigende i øjeblikket - også i Viborg, hvor Katrine og Lasse Thomasberg i december tilføjede hunden Alvin til den lille familie. Corona-situationen spillede ind på timingen for nyerhvervelsen.
Annonce

Viborg: "Vuf!"

En velment hilsen fra den tre måneder gamle Berner Sennen, Alvin, der er ny beboer hos familien Thomasberg på Liseborg Have i Viborg.

Hundehilsnen bliver efterfulgt at et menneskeligt "hej" og herefter "sit" - denne gang henvendt hunden.

Alvin sætter sig faktisk også, selvom han stadig er en meget ung hund, der mest af alt bare vil hilse på den nye gæst, og - som hvalpe nu har for vane - gerne vil nappe lidt til ham.

- Du må gerne beholde skoene på, men hvis du tager dem af, så vil jeg råde dig til at sætte dem ind på badeværelset og lukke døren, lyder det efterfølgende med et smil fra Katrine Thomasberg, med henvisning til, at hvalpen Alvin gerne napper i mere end bare nytilkomne gæster.

Det er også derfor, at toiletrullen er sat op i vindueskarmen. Sådan lærer man, at ting skal gentænkes, når der kommer et nyt familiemedlem til.

Og sådan er det mange steder rundt omkring i de danske hjem i øjeblikket. Som aldrig før har firbenede - såvel hunde som katte - fundet sig nye hjem. For mens det potentielle babyboom er udeblevet efter den første corona-nedlukning, så er der i stedet opstået et kæledyrsboom i kølvandet på corona.

At 25-årige Katrine og hendes mand, Lasse Thomasberg på 26 år, har fået hund netop nu, skyldes til dels også corona.

- Det passede ind i vores liv. Jeg læser til arkitekt på Aalborg Universitet, og under corona-nedlukningerne fandt jeg ud af, at mit studie godt kunne fungere, selvom vi sad hver for sig. Jeg var meget mere hjemme, og så ville det være godt at få en hund nu, inden jeg bliver færdig med mit speciale, og skal ud og arbejde mange timer i streg, fortæller Katrine Thomasberg.

Og så var der endnu en grund til, at det unge par netop nu skulle have en hund.

- Lasse fik arbejde som ingeniør på B&O i Struer, og det tager to timer at køre hver vej fra Aalborg til Struer. Jeg mødes nogle gange med mine specialestuderende, som er flyttet til Aarhus - og så lå Viborg lige i midten. Men det var et krav fra min side, at hvis vi skulle flytte fra Aalborg, så skulle jeg også have en hund, siger Katrine Thomasberg, der denne formiddag er alene hjemme med studiebøgerne og Alvin, mens Lasse Thomasberg er på arbejde i Struer.

Annonce

Var ikke førstevalget

Hvis man som Katrine og Lasse Thomasberg har forsøgt at købe en hund på det seneste, har man måske oplevet, at et kuld hundehvalpe, der bliver sat til salg mandag, alle er solgt, før det bliver tirsdag.

Her skulle vi have bragt et billede af Alvin, der jagter en bold. Men han var mere interesseret i fotografens kamera. Foto: Morten Pedersen

Thomasberg-parret gik i første omgang også efter en labrador - men…

- Det var ikke til at finde en labradorhvalp. Der er ventelister et halvt eller helt år frem. I stedet faldt vi tilfældigt over Alvin, og da vi undersøgte, at racen af sind minder om en labrador, så tænkte vi, at det sagtens kunne gå, fortæller Katrine Thomasberg, hvis eneste bekymring gik på Alvins størrelse:

- Han er en stor udgave af en Berner Sennen, så han kommer til at veje 40-50 kilo - og nok en del tættere på 50 end 40. Så han skal lige have lært ikke at hoppe op af folk, ellers er det ganske sikkert, at han vælter dem en dag, lyder det med et smil.

Annonce

Corona-udfordringer

I Viborg fandt parret det helt rigtige sted, hvor de både kunne komme tættere på Lasse Thomasbergs arbejde og flytte i en lejebolig med mulighed for at få hund. Som et ungt par, der er nye på arbejdsmarkedet, er de endnu ikke klar til at købe bolig, og så faldt Katrine Thomasberg for de mange stier og grønne områder i Liseborg-området.

Den største udfordring for parret er, at de ikke rigtig kender nogle i området, og det er svært at ændre på, når landet er underlagt hårde corona-restriktioner.

- Jeg ville rigtig gerne spille fodbold i den lokale klub, men det kan jeg af gode grunde ikke lige nu. Det er svært at møde nye mennesker et nyt sted i disse tider, fortæller Katrine Thomasberg og fortsætter:

- Vi kunne heller ikke komme til hundetræning med Alvin, men vi har været oppe på Center Dyreklinik og fået noget enetræning med Tina (Mackenhauer, red.), og det har bare været rigtig godt. Selvom vi begge er vokset op med hund, så er det første gang, at vi selv står med ansvaret for en, og der kan være små detaljer i opdragelsen, som lige skal på plads.

Alvin kan nemt komme ud i den indhegnede have med udgang fra stuen i det hvide rækkehus på Liseborg Have. Foto: Morten Pedersen

Til gengæld er Alvin en alletiders makker, hvis man gerne vil hilse på folk i nabolaget.

- Det vrimler jo med hunde rundt omkring, og Alvin er rigtig god til at hilse på mennesker og andre hunde. Men kan ikke undgå at møde en hund, når man er ude at gå. Så på den måde lærer han også at socialisere sig med andre hunde, fortæller Katrine Thomasberg, mens Alvin i mellemtiden er trukket ud i den lille indhegnede have, da nyhedsinteressen for gæsten har fortaget sig.


Det passede ind i vores liv. Jeg læser til arkitekt på Aalborg Universitet, og under corona-nedlukningerne fandt jeg ud af, at mit studie godt kunne fungere, selvom vi sad hver for sig. Jeg var meget mere hjemme, og så ville det være godt at få en hund nu, inden jeg bliver færdig med mit speciale, og skal ud og arbejde mange timer i streg.

Katrine Thomasberg, nyslået hundeejer i Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce