Annonce
Viborg Nyt

Torben reddede sin fars liv: Nu hyldes han for indsatsen

Hjerteforeningen kårer årets hjerteredder blandt de mange ekstraordinære indsatser, hvor almindelige borgere gjorde en forskel. PR-foto
Hurtig handling og hjertemassage fra sønnen gav Jørgen Lykkeskjold livet tilbage, da han faldt sammen med hjertestop i sit sommerhus.
Annonce

Karup: Torben Lykkeskjold, der til dagligt er ansat på Flyvestation Karup, blev i påsken 2018 en hjerteredder. Her var han sammen med sin kone og to børn på besøg hos sine forældre, der var i sommerhus i Nordjylland.

Her faldt Jørgen Lykkeskjold pludselig sammen, mens han er ved at slæbe brænde. Sønnen Torben Lykkeskjold tjekkede for puls og vejrtrækning, og da han ikke kunne finde noget af det, gik han straks i gang med hjertemassage.

På et tidspunkt i forløbet, mens Britta Lykkeskjold, Jørgens kone, havde kontakten til alarmcentralen i telefonen, oplevede hun, at Jørgen døde for øjnene af hende.

- Hans ansigtskulør ændrer sig med ét til mat og gråhvid, øjnene er åbne og stirrer op i luften uden at se noget. Jeg tænker, at det var altså det - så blev han kun 65 år. Jeg er overbevist om, at havde jeg siddet der alene, så havde jeg opgivet at fortsætte genoplivningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Torben Lykkeskjold gav dog ikke op, og da ambulancen kom frem, overtog redderne genoplivningen. Jørgen Lykkeskjold blev kørt med udrykning til Aalborg Sygehus, hvor han fik lavet to ballonudvidelser og kom til bevidsthed næste dag. Han fik senere indopereret en pacemaker.

Annonce

Læserne vælger vinderen

Torben Lykkeskjold hyldes nu for sin indsats ved et arrangement for årets hjertereddere. Han hyldes sammen med 46 andre hjertereddere ved et arrangement i Hjerteforeningen fredag 7. februar kl. 11-16 hos Nykredit, "Glaskuben", i København, hvor Peter Mygind er vært.

Ved hyldestarrangementet bliver det afsløret, hvilke tre hjertereddere, der går videre i konkurrencen om at blive Årets Hjerteredder. Det er et dommerpanel, der har udvalgt tre redninger blandt de mange indstillinger. Efter hyldestarrangementet er det læserne af Hjerteliv, besøgende på Hjertelivs hjemmeside samt følgere på Facebook, der vælger Årets Hjerteredder 2020.

Afsløringen af, hvem der bliver Årets Hjerteredder 2020, sker ved Hjertegalla, der sendes lørdag 21. marts klokken 20.55 på TV 2 Charlie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce