Annonce
Viborg Nyt

Træning og fællesskab på baby-præmisser

Trods regn og få varmegrader dukkede seks ud af otte deltagere op, da Lotte Mirsal tirsdag formiddag holdt barnevognsfitness. Foto: Morten Pedersen
Da Danmark begyndte at åbne igen, blev der også arrangeret ”barnevognsfitness” for nyslåede mødre - og det har været en populær aktivitet blandt mødrene, der om nogen har været ramt på muligheden for at socialisere sig under nedlukningen.

Viborg: - Smil! Det er også en vigtig del af træningen.

I den silende maj-regn står Lotte Mirsal storsmilende med fronten mod de seks relativt nyslåede mødre.

Kun det ene ben er sat i jorden på Borgvolds mudrede underlag. Det andet er trukket op under kroppen i en yoga-øvelse, som bliver gentaget under halvtaget, hvor mødre og babyer har forsamlet sig.

Annonce

Lige der er alle mødre med - og alle babyer er stille. Men der bliver ikke set skævt på det, hvis en deltager pludselig forlader yoga-stillingen for at tilse et grædende kald fra en af barnevognene.

- Det er netop også en del af det. At man kan gå til og fra, som der er behov for. Hvis den lille er vågen til det og gerne vil op, så er babyen også bare med til øvelserne, fortæller Lotte Mirsal.

Underviseren måtte tage pladsen i regnen, mens mødre og babyer fandt plads under halvtaget. Foto: Morten Pedersen

Hun har været med til at starte barnevognsfitness op for mødrene i regi af LOF-aktiviteter. Og en plads på holdet har været så attraktiv, at der er oprettet et ekstrahold for at kunne følge med efterspørgslen.

- Da det her startede op for to måneder siden, var det noget af det første, man måtte, fordi det er udendørs. Derfor har rigtig mange benyttet sig af det. Og vi har også to hold, når der kommer nye til om 14 dage, siger Lotte Mirsal.

En af deltagerne, Anne Fiil Bach, blev i januar mor til en lille datter. Og moderen har savnet at komme ud og møde andre mennesker.

For Anne Fiil Bach er det en fornøjelse igen at komme ud blandt mennesker, efter corona-nedlukningen betød mindre socialt liv for den nyslåede mor. Foto: Morten Pedersen

- Det handler meget om fællesskabet og om at mødes med nogen, som er i samme vogn og på samme niveau. Det er sjovt, og giver mulighed for at komme i form efter graviditeten, siger Anne Fiil Bach.

Denne tirsdag er hun mødt op uden baby.

- Min partner har pigen derhjemme, så jeg kunne få lov til at tage af sted. Men det er ikke fordi, at man helst skal afsted uden barn. Hvis barnet vågner, tager man det bare op og inddrager det i øvelserne. Og så er det dejligt, at man også lige kan aflevere barnet i hænderne på træneren, hvis man skal tage et trappeløb. Det kan man ikke på ret mange andre træningshold, lyder det med et smil fra Anne Fiil Bach.


Man kan gå til og fra, som der er behov for. Hvis den lille er vågen til det og gerne vil op, så er babyen også bare med til øvelserne.

Lotte Mirsal, instruktør på barnevognsfitness fra LOF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce