Annonce
Viborg Nyt

Trods få nye smittede: Handelsliv accepterer fortsat nedlukning

Lasse Lauritsen, her fotograferet i det tomme Sct. Mathias Centret tilbage i foråret, kan godt forstå argumentet for ikke at åbne butikkerne endnu, men det ærgrer ham alligevel. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formand for centerforeningen, Lasse Lauritsen, kan godt forstå, at de små klasser kommer foran butikslivet, og at butikkerne fortsat må være lukket. Men han har det svært med at "se en målstreg, der konstant flytter sig".
Annonce

Viborg: Hvornår er der tilpas få smittede til, at Viborgs butikker og restauranter igen må åbne?

Det spørgsmål er der ikke et entydigt svar på, og det gør situationen svær for de lokale butiksindehavere og restaurationsbranchen.

For selvom der i sidste uge var to dage med nul nye registrerede smittede i Viborg Kommune, og ugens tal mandag eftermiddag lød på 10 smittede den seneste uge - det laveste tal siden oktober - så er der ikke udsigt til, at de lokale erhvervsdrivende igen kan åbne lige foreløbig.

Formanden i centerforeningen og købmand i Meny, Lasse Lauritsen, kalder det "en målstreg, der konstant flytter sig", fordi der også er ubekendte faktorer som eksempelvis mutationerne med i billedet.

- Derfor kan jeg også godt forstå, at man passer på. I Viborg er vi nede på de samme tal som i efteråret. Vi havde jo håbet, at vi kunne åbne igen, når bare vi kom ned på tallene fra starten af december. Det er vi langt under nu, men vi har ikke i udsigt at åbne før 1. marts. I bedste fald, siger Lasse Lauritsen.

Han er heller ikke sikker på, at tidspunktet er inde til at åbne de lokale butikker igen.

- Der er jo ikke noget, jeg hellere vil. Men hvis Viborg Kommune regionalt kunne åbne butikkerne, så ville folk formentlig valfarte til. Lidt som da man lukkede Sct. Mathias Centret op til jul og bare lagde endnu mere tryk på de andre butikker. Det er nemmere at styre en regional åbning af skolerne end butikkerne, lyder vurderingen fra Lasse Lauritsen.

Annonce

En politisk beslutning

Hos Vi er Viborg kan direktør Helle Sørensen fortælle, at forretningerne er klar til en åbning, når det igen bliver tilladt.

- Bag de lukkede facader er rigtig mange allerede i fuld gang med at gøre klar til genåbningen. Vi glæder os til, at vores by skal se ud som i de gode gamle dage, og vi hungrer efter, at der kommer liv i vores by igen, siger Helle Sørensen.

Helle Sørensen ønsker ikke at komme med et bud på, hvornår de lokale butikker bør genåbnes. Arkivfoto: Lars Holm

Men hun accepterer også, at det lader vente på sig.

- Det er en politisk beslutning, og folk, der er klogere end mig på det punkt, må vurdere, hvornår det rigtige tidspunkt er, siger Helle Sørensen.


Hvis Viborg Kommune regionalt kunne åbne butikkerne, så ville folk formentlig valfarte til. Lidt som da man lukkede Sct. Mathias Centret op til jul og bare lagde endnu mere tryk på de andre butikker.

Lasse Lauritsen, formand for centerforeningen i Sct. Mathias Centret
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce