Annonce
Viborg Nyt

Tvillingebrødre vil sælge gourmet-donuts i Viborg

Snart vil "Systuen for dig" begynde at ændre sig til "Do donuts". Det er de viborgensiske tvillingebrødre Samer og Thamer Al-Bayati, der starter det nye spisested op. Foto: Morten Pedersen
Samer og Thamer Al-Bayati vil i løbet af sommeren åbne spisestedet "Do Donuts" i Sct. Mathias Gade, hvor tvillingebrødrene vil berige viborgensere med unikke udgaver af de ring-runde kager.
Annonce

Viborg: Der er stort set tomt for mennesker denne tidlige fredag eftermiddag, hvor sommerregnen pisker ned i Sct. Mathias Gade i den ellers flotte juni-måned, vi har haft.

Men under et halvtag dukker to store smil op.

Smilene sidder solidt placeret på tvillingebrødrene Samer og Thamer Al-Bayati, der muligvis burde have taget en regnjakke på i stedet for en T-shirt, men de har valgt den lettere sommerbeklædning af en god grund.

På brystet af brødrene kan man nemlig se et logo for "Do donuts" - Samer og Thamers selvskabte forretning, der snart også er synlig i gågaden på Sct. Mathias Gade 74.

1. juli overtager brødrene nøglerne til lokalet, hvor "Systuen for dig" ligger. Systuen lukker helt ned, og så går arbejdet med at omforme systue til donut-butik ellers i gang. Først skal facaden beklædes, og siden skal spisestedet indrettes.

- Vi håber på at være klar i begyndelsen af august, siger Thamer Al-Bayati, mens han står og skutter sig i regnen - dog stadig med et kæmpe smil på læben.

Annonce

Nyt koncept

For Viborg-tvillingerne glæder sig enormt til at komme i gang. De er vant til at lave mange ting sammen, men det er første gang, at de kaster sig ud i et forretningsprojekt af denne stil.

- Det er ikke kun nyt for os. Konceptet er nyt for Viborg. Der vil være en masse forskellige donuts med masser af forskellig toppings - det kunne eksempelvis være en Ferrero Rocher-udgave. Det bliver en anderledes oplevelse end de donuts, man kan få på tankstationen eller i Bilka. Vi er ude i noget, man kan kalde gourmet-donuts, fortæller Samer Al-Bayati.

Samer og Thamer Al-Bayati er opvokset i Viborg og glæder sig til at drive forretning i byen, de elsker. Foto: Morten Pedersen

Idéen til forretningen fik Samer Al-Bayati, da han arbejdede hos Schulstad. Her fik medarbejderne donuts i spisepausen, og ”de blev altid revet væk,” mindes han.

- Siden har jeg tænkt videre over det og fulgt med i, at der er åbnet donut-butikker i andre byer. Den inspiration har jeg taget med mig, og det har motiveret mig til at åbne dette sted, siger Samer Al-Bayati, der skal være fuld tid i forretningen, mens Thamer Al-Bayati bliver deltidsmedejer, da han er ved at uddanne sig til pædagog.

Prisen for en gourmet-donut vil ligge på 25 kroner, mens der er rabat, hvis man køber større portioner ad gangen. Ud over donuts kan man også købe milkshakes, sodavand, kaffe og iskaffe hos det nye spistested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce