Annonce
Viborg Nyt

Ugens Hund: Fin franskmand, der snorker som en granvoksen mand

Ludvig er en et-årig gammel fransk bulldog med bopæl i Mønsted. Privatfoto
Annonce

Mønsted: Den første hund portrætteret i Viborg Nyts ”Ugens Hund” er den solide lille herre, Ludvig.

Han stammer fra kennelen Store Linde på Sydsjælland og er en fin fransk familie, lyder det fra ejerne.

Han beskrives som hyggelig, følger sine ejere og også gerne andre i tykt og tyndt, og så er der lyd på, som det er tilfældet med mange franske bulldogs. Han snorker som en granvoksen mand, og laver små lyder, når han går rundt og snakker med en.

Jagtkammerater siger, at Ludvig ikke er nogen jagthund, men dertil er svaret, at han er meget dygtig til selv at fange fluer og uovertruffen til svampejagt. Han har deltaget i nedlægning af mange kantareller, Karl Johanner og pigsvampe i sit unge liv.

Og så er Ludvig en familiehund. Som alle moderne mennesker har også hunden en papfar og papmor - ja sågar en paponkel. Det betyder, at den ikke kommer i hundekennel, når familien selv er på rejse, men blot flytter ind hos papfamilien. En rigtig god og hyggelig ordning for hund og mennesker.

Lidt international er Ludvig også. Han har svogre i både Amerika og Australien, og til ære for dem har han fået et kaldenavn, som er let at udtale for en engelsktalende. På ægte texansk hedder den således Louudy, og kommer jo glad efter godbidder uanset hvilket sprog, der bliver kaldt på.

Ludvig er ofte på udstillinger og går til ringtræning. Efter planen er den unge hund også udset til at blive far til et kuld hvalpe i 2021.

Hvis du selv har - eller kender - en hund, der skal være Ugens Hund, kan du skrive ind med dit bud til thma@viborgfolkeblad.dk. Skriv "Ugens Hund" i emnefeltet og send os et billede og omkring 1000 tegn, hvor du fortæller om, hvorfor lige netop denne hund er så fantastisk dejlig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Viborg Nyt

Stort Bjerringbro-løb aflyst

Annonce