Annonce
Viborg Nyt

Unge, smilende søstre svinger saksen i Thailandsk salon

De to søstre er glade for at arbejde sammen i salonen. Foto: Morten Dueholm.
Studio 20 i Dannebrogsgade har unge og ambitiøse ejere med et eksotisk præg.
Annonce

Viborg: Når en kunde for første gang træder ind i Studio 20 i Dannebrogsgade reagerer disse ofte med et stort WOW. Stilen er gennemført, farverne stærke og den topmoderne salon er kombineret med enkelte dele af den thailandske kultur.

Salonen, der tilbyder alt inden for hår, make up og negle til hele familien, har eksisteret i et år, og det er de to søskende Maria og Teresa Steffensen, der ejer den. Udover at være søskende er de blot 22 og 19 år, og forklaringen på det thailandske islæt skal findes i deres ophav. Frisørernes mor er nemlig fra Thailand, mens faderen er dansk. Selv er de født og opvokset i Viborg, og salonen er en gammel drøm, som de nu sammen realiserer.

- Vi er så heldige, at vores mor lærte os thai, da vi var små, så vi har kunnet tage en uddannelse inden for faget i Bangkok. Vi er derfor begge uddannet på Siwakorn Creative Haircutting Academy i Bangkok, og her har vi lært om både hår, make-up og negle. De færreste danskere kender Siwakorn, men i Thailand er han meget kendt, og niveauet på skolen er højt. I 2006 blev han verdensmester, og vi er stolte over muligheden for at have haft sådan en læremester, siger Maria Steffensen.

Stilen i Asien er en anden end i Danmark, forklarer de to søskende. Men det er ikke svært at tilpasse det, som de har lært i Thailand, til vestlige himmelstrøg.

- I Asien er der mere farve på både hår og make-up, og på nogle områder er Asien langt foran moden. Her har vi et forspring. Det er ikke alle danskere, der vil have den stil, som du ser i Asien med stærke farver i hår og tung make-up, men vi kan let tilpasse det til danske kunder. Vores læremester sagde altid til os, at når vi kan klippe asiatisk hår, så kan vi også klippe vestligt hår, siger Teresa Steffensen.

Annonce

Tætte bånd

De to fortæller, at de altid har drømt om deres egen salon. Da deres far ejer bygningen i Dannebrogsgade, er lejen lav - og det smitter af på priserne. Første klip er endda til halv pris, for som søstrene siger: Kunden skal jo lige have mulighed for at komme og se, hvad frisørerne kan. Desuden kan man købe et årskort, og når det er betalt en gang, kan kunden komme så tit han eller hun vil og få studset lokkerne.

Kunderne er både mænd og kvinder samt børn, og de to stræber efter at skabe en afslappet og tryg stemning i salonen. De to søstre har let til latter og smil, og den gode stemning præger salonen.

- Vi troede i starten, at vi ville trække mange unge kunder til på grund af vores alder, men faktisk har vi flest modne kunder. Vi elsker alle menneskerne, som kommer her og de oplevelser, som de giver os. Vi har nogle virkelig hyggelige snakke med folk, og de fortæller om deres liv, imens de får håret klippet. Samtidig gør det os varme i hjerterne at se mennesker blive glade for deres hår, siger Maria Steffensen.

De to har ikke svært ved at arbejde sammen, selvom de er søskende. Faktisk er det en fordel.

- Vi er sådan helt tvillingeagtige. Selvom vi ikke har fødselsdag samme dag og år, så har vi et bånd som tvillinger, siger Terasa Steffensen og griner.

Hendes søster er enig:

- Vi elsker at arbejde sammen, og det er da også familien, der har hjulpet os med at sætte salonen i stand, før åbningen. Vi er vant til at gøre ting sammen, siger Maria Steffensen.

Og på spørgsmålet om, hvorfra modet til at springe ud som selvstændige i en alder af 22 og 19 år kommer fra, falder svaret prompte:

- Vi lever kun en gang, udbryder Maria Steffensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce