Annonce
Viborg Nyt

Urmager flytter i nye lokaler: Vi vil gerne vise kunderne det ædle håndværk

Metropol Ure og Smykker med Asbjørn Henrikseni spidsen flytter i nye lokaler, hvor der tidligere var Room8. Foto: Morten Dueholm
I oktober flytter Metropol Ure & Smykker fra Vestergade til Sct. Mathias Gade, og i den nye butik kan du blandt andet se urmagerne arbejde.
Annonce

Viborg: De seneste 15 år har Metropol Ure & Smykker haft til huse i Vestergade, men fra den 24. oktober finder du guldsmeden og urmageren på en ny adresse. Den nye butik ligger i Sct. Mathias Gade 48, og ejer Asbjørn Henriksen glæder sig sammen med de fem ansatte til at byde kunderne velkommen i de nye rammer. Den nuværende butik er cirka 60 kvadratmeter, mens den nye bliver hele 220 kvadratmeter, og det giver Metropol Ure & Smykker nogle nye muligheder.

- Vi glæder os. Butikken bliver cirka tre gange større, og udover at kunne præsentere vores varer bedre end før, så får vi også vores aktiviteter samlet et sted. I dag har vi et værksted et andet sted i byen, hvor der sidder to urmagere. Nu samler vi det hele under et tag, siger Asbjørn Henriksen.

Han fortæller, at butikken indrettes med glasbokse, hvor i urmagerne vil sidde og arbejde. Glasset beskytter kunder og ansatte mod støv og lignende, men samtidig giver de også kunderne mulighed for at se urmagerne arbejde. Og det er et indblik i en unik verden.

- Vi vil gerne vise kunderne det ædle håndværk, som vi respekterer og værner om. Vi er gode til vores arbejde, og det vil vi gerne vise frem. Vi får også en halvmur i butikken, og bag den vil vi foretage småreparationer, såsom batteriskift og lignende, og så kan kunderne følge med i arbejdet imens. Man kan også snakke med urmagerne og guldsmedene naturligvis. Der er ikke mange urmagere i Danmark mere. Der uddannes omkring seks til otte årligt, og en stor del af dem ender i andre brancher, fordi de har flair for at arbejde med de små detaljer i forskellige typer af elektronik, siger Asbjørn Henriksen.

Han forklarer, at der er stor interesse for ure - også blandt unge. Mange kunder går derfor op i arbejdsprocessen.

- Et ur er ikke bare et ur i dag. Det er et smykke og for nogle en del af en identitet, siger han.

Den nye butikken bliver cirka tre gange så stor som den tidligere - men for alt i verdenen vil personalet forsøge at bevare den hyggelige stemning fra de mindre lokaler. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Vil bevare stemningen

Butikken i Sct. Masthias Gade har også en 1. sal. Her skal der være grovværksted og guldsmedearbejde af forskellig slags.

- Vi kommer fra en lille og intim butik med en ganske særlig atmosfære af hygge, som går godt i tråd med håndværket urmageri. Selvom vi flytter og bliver større, vil vi bevare den stemning, fordi den er vigtig for os og kendetegner, hvem vi er, siger Asbjørn Henriksen.

I forbindelse med flytningen lukker butikken i Vestergade den 19. oktober om eftermiddagen. Dørene åbnes i den nye butik i Sct. Mathias Gade 48 den 24. oktober, hvor der er masser af gode tilbud. Den 25. oktober markeres flytningen desuden med en reception.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce