Annonce
Viborg Nyt

Velkommen til den første Viborg Nyt lavet af en robot

Annonce

Viborg: I de otte år, jeg har arbejdet i Mediehuset Viborg, er der sket mange ændringer.

Vi er ikke nær så mange til at skrive aviserne, som vi var dengang. Der var tre fotografer - i dag er der en. Og dengang ordnede vi også selv det praktiske i forhold til at sætte artiklerne på avissiderne.

I dag bliver avisen sat sammen på ”printcentralen” i Esbjerg, mens artiklerne for Viborg Stifts Folkeblads vedkommende bliver lagt på Facebook fra ”livecentret” i Horsens.

Teknologien tillader, at vi ikke skal sidde side om side for at producere en lokal avis, bare så længe journalisterne er lokalt forankret. Og de er de trods alt stadig så længe, der er folk, som støtter det lokale mediehus.

Men det er ingen hemmelighed, at økonomien er presset i Jysk Fynske Medier, der er organisationen bag Mediehuset Viborg.

100 millioner kroner står Jysk Fynske Medier til at tabe i år på grund af corona-krisen, mens regningen i de kommende år er vurderet til at lyde på 60 millioner kroner, når afmatningen af økonomien rammer. Det skøn er foretaget ud fra erfaringerne fra finanskrisen.

Derfor leder Jysk Fynske Medier også efter muligheder for at gøre produktionen af aviser billigere. Helst uden at det skal koste på kvaliteten. Et af de tiltag er, at den avis, der udkommer denne uge, har være igennem et særligt program - en robot om man vil - der selv layouter avissiden.

Programmet er dog ikke mere fastlåst, end at man som et ægte menneske af kød og blod kan gå ind og vælge alternative opsætninger, hvis man ikke synes, at robotten har gjort det godt nok i første forsøg. Men med udgangspunkt i erfaringen fra denne første avis, rammer den som regel meget godt plet.

Det kan dog ske, at der er ting, som vi ikke lykkes med fra start. For sammen med den automatiske opsætning af sider arbejder vi nu også i et nyt skrive- og redigeringsprogram. Og det kræver også tilvænning med risiko for fejl og mangler.

Vi er trods alt stadigvæk kun mennesker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce