Annonce
Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret åbnede efter fire måneders nedlukning: - Vi må løbe lidt stærkere for at komme ind i kampen igen

Butikschef i herretøjsbutikken Wagner, Thomas Jørgensen, mærkede både en positiv og trodsig stemning på første åbningsdag i centret, hvor rigtig mange udnyttede muligheden for at handle i det lokale center igen. Foto: Morten Pedersen
Efter næsten fire måneders nedlukning kunne Sct. Mathias Centret tirsdag invitere kunder ind i butikkerne igen. Den lange nedlukning har været hård, men med en positiv og trodsig stemning er der også masser af optimisme.

Viborg: Jeg fik en seddel af min kone juleaften.

"Når butikkerne i centret åbner igen, må du selv vælge dig et par bukser fra Wagner," stod der.

Og selvom Thomas Jørgensen i Wagner ikke tog imod min seddel som betaling, så fik jeg mine bukser - og Wagner fik en enkelt mere af de transaktioner, som betyder mere end nogensinde.

Annonce

- Vi er jo glade for hver eneste, der kommer ind. Om de køber tøj til bryllup eller fødselsdage, om de bytter julegaver, eller om de køber et par strømper. Vi er så glade for at være i gang igen, og stemningen blandt personale og kunder har været rigtig god, fortæller Thomas Jørgensen, mens han folder de nykøbte bukser sammen i en pose.

Undertegnede fik også et par bukser på åbningsdagen i centret, som var en forsinket del af julegavehøsten. Foto: Morten Pedersen

Han fortæller, at der har været godt med mennesker i centeret de første åbningstimer ovenpå en lang nedlukning, hvor "der ikke er mere, som kan males derhjemme".

- Nej, det har da været hårdt. Vi har pakket næsten alt vores vintertøj væk i kasser og sendt det ned i kælderen, for vi ønsker ikke, at kunderne skal mødes af en butik, der ser bagud. Vi skal tænke fremad, være positive og sælge forårstøj, fortæller Thomas Jørgensen og fortsætter:

- Det er som en fodboldkamp, hvor vi er startet bagud, så vi må løbe lidt stærkere for at komme ind i kampen igen. Men jeg kan også mærke den her trodsreaktion. Både hos os og kunderne. Vi skal komme godt ud af det her sammen.

Ser fremad

Skråt over for Thomas Jørgensen og Wagner har Lene Holzmann også åbnet sin læderbutik for første gang siden 16. december.

Lene Holzmann har haft sin butik i centret i 40 år, men trods den hårde periode har den 67-årige butiksindehaver heller ikke tænkt sig at lægge sig ned uden kamp.

- Vi har ingen webshop, så det har da været hårdt uden indtægter i så lang en periode. Men vi har fået støtte i kompensation, og så er vi en lille butik, der bedre selv kan bestemme, hvornår vi vil have vores forskellige varer. Så vi er heldigvis ikke så presset, lyder det fra Lene Holzmann.

Lene Holzmann har haft butik i centret i 40 år - men har aldrig før haft butikken lukket så længe. Foto: Morten Pedersen

Ligesom hos sin butikskollega på den anden side af gangen fokuserer Lene Holzmann også på en positiv fremtid.

- Vi glæder os bare til at se fremad. Vi har allerede haft mange glade kunder, og vi er rigtig glade for at kunne servicere dem igen.

Der var godt med mennesker, men stadig masser af plads og afstand i Sct. Mathias Centret tirsdag middag. Foto: Morten Pedersen

Holzmann missede ligesom de øvrige butikker i centret den sidste uges julehandel, og der er nok heller ikke det store salg i kufferter i år, vurderer indehaveren. Men til gengæld kan de kommende skolebørn snart få nye tasker.

- Vi mangler godt nok at få de nyeste fra leverandøren, men så glæder vi os også til at hjælpe skolebørnene med at finde det helt rigtige til dem, slutter Lene Holzmann.


Det er som en fodboldkamp, hvor vi er startet bagud, så vi må løbe lidt stærkere for at komme ind i kampen igen. Men jeg kan også mærke den her trodsreaktion. Både hos os og kunderne. Vi skal komme godt ud af det her sammen.

Thomas Jørgensen, butikschef Wagner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce