Annonce
Viborg Nyt

Vi har rettet op på problemerne: Fyrværkerifestival klar med flere nye ændringer

Fyrværkerifestivalen har forsøgt at rette op på nogle af de problemer, som de stødte på til sidste års fest, hvor 17.000 gæster mødte op. Der er indtil videre solgt 16.000 billetter. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Der er en måneds til, at Fyrværkerifestivalen endnu en gang indtager Dyrskuepladsen, når der den 31. august bliver fyret et brag af en fest af. Onsdag eftermiddag i sidste uge var der på solgt 16.000 ud af i alt 17.000 billetter.

Der var nogle få kritikpunkter sidste festival, men dem mener Mikael Andersen fra festivalledelsen, at der er fundet en løsning på. Blandt andet var der for lange køer til salg af øl og vand, ligesom der også var problemer ved toiletterne.

- Vi var godt klar over, at det var et problem sidste år, og det har vi selvfølgelig gjort noget ved. Vi er gået fra 170 til 250 bartendere, og så er vores barer blevet større, så vi kan betjene flere på én gang. Eksempelvis er juicebaren, som der var rigtig meget tryk på sidste år, blevet tre gange så stor. Det vil formentlig gøre en stor forskel, siger Mikael Andersen, og fortsætter:

- Og så har lavet endnu et toiletområde. Sidste år havde vi kun ét, så hvis man opholder sig i den ene ende af pladsen, skal man ikke længere gå alt for langt for at komme frem til et toilet.

Folkebladet skrev tidligere på måneden, at det ikke længere var muligt at tage festivalstole med til pladsen. Det har givet plads til de udvidelser, som festivallen har udbygget med.

- Der var cirka 3000 stole sidste år, hvilket gjorde, at det føltes som om, at der var 20.000 mennesker og ikke de 17.000 på pladsen. Det er det, der har skabt plads til de bedre bar- og toiletforhold, siger han.

Det er til gengæld tilladt at tage et tæppe med, ligesom der bliver stillet endnu flere bordbænkesæt op på pladsen.

- Det kan måske godt gå hen og blive et problem, men et tæppe er bare noget andet end en festivalstol. Man kan godt træde hen over et tæppe. Mange faldt over stolene sidste år, og det problem får vi i hvert fald ikke denne gang, siger han.

Men de forbedrede toilet- og barforhold er ikke det eneste, der er blevet opgraderet. Normalt har der været en enkelt scene, hvor kunstnerne har fået lov til at fyre den ene publikums-favorit af efter den anden. I år er der to.

- Vi syntes lidt, at der var et tomrum, efter at et band gik fra scenen, og de næste skulle gøre deres instrumenter og show klar. Så vi har fået endnu en scene, og der vil derfor kun være et kvarters pause imellem koncerterne. Så der vil være musik hele dagen, siger Mikael Andersen.

Men helt stille bliver der alligevel ikke imellem kunstnerne skiftevis går på scenerne. En DJ vil holde festen i gang, så snart der er pause.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce