Annonce
Viborg Nyt

Vi skal drømme og leve

Annonce

Viborg: Så er vi i starten af et nyt år. Jeg vælger at kalde det et håbets år, hvor vi igen kan drømme og leve. Vi må dog nok indstille os på nye samværsformer, og det er nok også godt, for denne pandemi har sådan set nulstillet vores liv og færden på mange måder. Jeg tror kun, at det er godt med såvel hyppig håndvask som mere opmærksomhed på ens gøren og laden.

Jeg tror dog desværre, at vi glemmer alt det gode og det pusterum, som miljøet har fået. Vi er rationelle mennesker med håb og drømme, så jeg tror også, der vil være en længsel efter fest, rejser og nærvær. Men lad os nu se, hvordan det hele bliver i det nye år - men drømme og leve, det skal vi.

Skal jeg lige kigge tilbage på år 2020, har det været et trist år for mange, men der har faktisk været en del fine kulturoplevelser. Kulturen kan man nemlig ikke slå ned. Den dukker blot op i nye former. I 2020 mistede Viborg - ja hele verden i min optik - et lokalt egnsteater under navnet Carte Blanche. Et teater som har frembragt så meget poesi og samtale, som har givet mig og mange andre store oplevelser. En af deres sidste forestillinger hed Tomrum. Et ord, som jeg vil tage med mig, som mit ord ind i fremtiden. Jeg vil glæde mig til nye møder - samtaler, håb og drømme og ikke mindst at leve livet fuldt ud.

Hvorfor er kultur vigtig, kan man med rette spørge. Vi har som samfund behov for medicin, ældrepleje og hjælp til vores svage. For mig handler kultur netop også om samfundet og om, hvad vi giver til hinanden, og hvad vi giver til fremtiden. Der skal nok blive plads til et ekstra storcenter, flere motorveje og mere pleje til de ældre. Med fokus på kulturen kan vi give overskud til det enkelte menneske og samfundet, både mentalt og økonomisk.

Jeg vil genbruge en linje fra sidste klumme og glæde mig til Rock på Domkirkepladsen og at Toto fylder Paradepladsen med liv og musik. Jeg glæder mig til Snapsting. Jeg glæder mig til, at det nye Paletten åbner ved Tinghallen. Og så skal jeg måske til festival igen og ikke mindst til havefest ved min genbo.

Annonce

Noget helt andet

Et nyt år kræver, at man er "fit for fight". Har du ikke lyst til et motionscenter, så indtag skoven, hærvejen eller de mange små naturperler, vi har her på egnen. Og så håber jeg snart, at kulturlivet åbner op, og vi kan ses igen til spændende events.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.


Jeg tror dog desværre, at vi glemmer alt det gode og det pusterum, som miljøet har fået. Vi er rationelle mennesker med håb og drømme, så jeg tror også, der vil være en længsel efter fest, rejser og nærvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce