Annonce
Viborg Nyt

Viborg-café om statslig lønkompensation: - Vi havde ikke overlevet uden hjælpepakken

Café Baghuset på Fischers Plads har modtaget godt 681.000 kroner i lønkompensation fra staten, og de penge falder på et tørt sted efter adskillige ugers nedlukning af andet end takeaway. Foto: Morten Pedersen.
Hvis det ikke var for statens lønkompensation, er det ikke sikkert, at der fremover ville være noget, der hedder Café Baghuset i Viborg. Caféen fik forrige fredag 681.550 kroner fra staten.
Annonce

Viborg: I forrige uge delte staten milliarder af kroner ud til mange tusinde virksomheder i hele landet, som har lidt gevaldigt under de seneste måneders nedlukning som følge af corona-krisen.

I alt 81 millioner kroner er gået til adresser i Viborg Kommune, og en anseelig del af de statslige kroner er gået til restauranter, caféer og værtshuse, som under corona-krisen har måttet lukke eller delvist lukke.

Den café, som i Viborg står for den pengemæssigt tungeste post, er Café Baghuset på Fischers Plads.

Midtby-caféen har modtaget 681.550 statslige kroner, og de falder mildt sagt på et tørt sted efter adskillige ugers nedlukning af Baghusets primære eksistensberettigelse: Indendørs spisende gæster.

- Vi havde ikke overlevet, hvis der ikke var nogen hjælpepakker. Det var vi slet ikke polstret til, siger Helle Nielsen, som er en del af ejerkredsen bag Café Baghuset.

Vi havde ikke overlevet, hvis der ikke var nogen hjælpepakker. Det var vi slet ikke polstret til

Helle Nielsen

Annonce

- Det betyder alt

Da statsministeren i midten af marts lukkede landets restauranter og caféer for alt andet end takeaway, valgte Café Baghuset at sende 17 af sine i alt 22 medarbejdere hjem med løn.

De 681.550 kroner, som caféen nu har modtaget fra staten, dækker mere eller mindre den løn, som de hjemsendte medarbejdere har skullet modtage.

- Det kan godt være, at det lyder som et stort beløb, men man skal ikke glemme, at vi faktisk er 22 medarbejdere her, og det er en periode på flere måneder, siger Helle Nielsen.

- Det betyder alt for vores medarbejdere, at de har kunnet få deres løn.

Da corona-krisen brød ud, var folkene bag Café Baghuset tæt på at vinke helt farvel til sine medarbejdere - men de blev reddet på målstregen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi faktisk havde lavet opsigelser til alle. Men da vi så som familie sad og kiggede dem i øjnene, som egentlig havde været en del af familien, siden vi åbnede i 2009, så kunne vi bare ikke alligevel, siger Helle Nielsen.

Annonce

Sejt træk for alle

Som andre af byens restauranter og caféer åbnede Café Baghuset for spisende gæster igen mandag den 18. maj. Og det glæder café-folkene.

- Vi glæder os da helt vildt til at komme ordentligt i gang igen, siger Helle Nielsen og afslører, at der er blevet lavet en hel del om i caféen, mens den har været lukket.

- Nu håber vi bare, at folk også vil bruge os. Det her vil være et sejt træk for alle restauratører i byen i lang tid fremover.

Top 10: Disse restauranter og caféer i Viborg by har fået flest penge i lønkompensation

  1. Café Baghuset: 681.550 kroner
  2. Konge Buffet: 654.122 kroner
  3. Sunset Boulevard: 592.451 kroner
  4. Den Kinesiske Mur: 414.181 kroner
  5. Café Morville: 387.258 kroner
  6. Brasseriet Viborg: 299.770 kroner
  7. Café Børsen: 234.004 kroner
  8. Restaurant Rod: 202.525 kroner
  9. Tokyo Hut: 185.405 kroner
  10. Kylling & Co Viborg: 167.822 kroner
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce