Annonce
Viborg Nyt

Viborg får anderledes løbebutik i velkendte rammer

Snart flytter Kaiser Sport og Ortopædi ind i det tidligere Runners Corner, hvor områdeleder Karl Rasmussen (t.v.), fysioterapeut Johannes Kaluzny (i midten) og daglig leder Brian Rasmussen vil være blandt dem, der tager imod viborgensiske motionister. Foto: Morten Pedersen
Snart kan lokale motionister igen besøge Grønnegade 7 for at købe løbeudstyr - og de kan i tillæg få vejledning af fysioterapeuter, da konceptet hos Kaiser Sport & Ortopædi også indbefatter en rådgivende klinik.

Viborg: Der har været løbebutik på hjørnet mellem Grønnegade og Sjællandsgade i 19 år.

I hvert fald indtil for fire måneder siden, da Racingdenmark lukkede for salg af sko, tøj og drikkedunke og i stedet rykkede til Silkeborg.

Men lokalerne, der også var kendt under navnet Runners Corner, skulle ikke stå tomme længe. Og det er faktisk det samme publikum, den nye butik Kaiser Sport og Ortopædi (KSO) henvender sig til - nemlig løberne.

- Der var snak om at åbne vores nye butik på andre lokationer i Jylland, men da muligheden opstod her, så kunne vi flytte ind et sted, hvor folk er vant til at komme, og det har en fantastisk beliggenhed. Så det var bare med at slå til, siger Brian Rasmussen, der skal være daglig leder i Viborg-butikken.

Denne kolde og solklare onsdag er han flankeret af fysioterapeut Johannes Kaluzny og områdeleder i Jylland Karl Rasmussen foran to blå skilte i Grønnegade. De fortæller, at KSO efter planen åbner i Viborg den 4. marts, hvis corona-situationen tillader det.

- Og det bliver stille og roligt, når vi åbner. Vi har tidligere haft hundredvis af folk forbi, arrangeret løbeture og serveret vin. Men det gemmer vi, til man må den slags igen, fortæller Karl Rasmussen, der selv var med til at åbne den første jyske KSO-butik. Det var for tre år siden i Horsens.

Ud over Horsens og snart Viborg er der KSO-butikker i Brønshøj, Slagelse og Holbæk, og planen er, at man skal åbne yderligere fem butikker i den nære fremtid, så det samlede antal butikker kommer op på 10 inden for en årrække.

Annonce

Mere end en løbebutik

Men hvad er nu det der med "ortopædi" i navnet på Viborgs nye løbebutik?

Jo, det særlige ved Kaiser Sport & Ortopædi er, at der ikke kun er løbefagligt stærke medarbejdere i butikken. Fokus er i høj grad også på den enkelte løbers bevægeapparat, da der som bekendt sjældent findes to mennesker, der er ens.

- Vi fokuserer på helheden frem for løbeturen alene. Lad os nu sige, at du kom ind til os. Så ville vi se på din fod, dit knæ, og ja… jeg har jo allerede spottet de sko, du har på lige nu, siger Karl Rasmussen henvendt til avisens udsendte.

Det er garanteret ikke godt…?

- Nej, altså det er jo pæne sko, ikke. Men funktionen er også vigtig. Det, vi ser på, er ikke kun dine løbesko. Det er også dit hverdagstøj. Det kan godt være, at du løber tre gange en halv time i løbet af ugen. Men du bevæger dig også rundt på arbejde 37 timer i løbet af den samme uge. Den del vil vi også gerne have fat i, siger Karl Rasmussen og understreger, at den nye løbebutik ikke er for eliten, men kan komme såvel nybegyndere som rutinerede til gode.

Der skal være plads til både butik og klinik i Kaiser Sport og Ortopædi. Foto: Morten Pedersen

Faktisk er løbebutikken heller ikke kun for løbere, fortæller den kommende daglige leder.

- Det kan også være hr. og fru. Jensen, som ikke kan gå fem kilometer uden at få ondt. Der vil vi gerne ind og gøre den forskel, så de også kan komme til at gå. Bevægelse er det vigtigste. Vi løbeeksperter er gode til at spotte mange ting, men fysserne kan gå et spadestik dybere, så vi kommer 365 grader rundt om kunden, siger Brian Rasmussen og nikker over mod Johannes Kaluzny.

Han er uddannet fysioterapeut og vil dele sin arbejdsuge mellem butikkerne i Viborg og Horsens, hvor man kan bestille tid, hvis man ønsker et "fuldt tjek" af kroppen.

Som mændene bag siger, er det gratis at kigge ind og få en kop kaffe, mens det naturligvis koster at få udredet kroppens fysiske tilstand.

- Vores ansatte har alle viden om det fysiologiske, men Johannes kan gå helt ned i detaljen og pege på, hvordan fod spiller sammen med knæ, hofte eller ryg, fortæller Karl Rasmussen.

Her er det blandt andet speciallavede indlæg i skoen, der kan hjælpe, forklarer Johannes Kaluzny.

- En god sko kombineret med et håndlavet indlæg giver en god synergi. Det er med til at give et dynamisk flow, når man løber, fortæller Johannes Kaluzny.

Lige nu er det tidligere Runners Corner et stort byggerod. Men den 4. marts er man klar til at åbne butikken, hvis corona-restriktionerne tillader det. Foto: Morten Pedersen

KSO har rødder, der er lige så dybe som løbebutikken i Grønnegade. I 20 år har KSO været en klinik med fokus på biomekanik, fødder, bevægelse og produktion af ortopædiske indlæg. Nu gælder det samarbejdet i Viborg.

- Vi glæder os til give viborgenserne et lokalt tilbud om sundhedsfaglig behandling og funktionelt fodtøj til det aktive liv. Men det er også vigtigt for os at bidrage aktivt til det lokale handelsmiljø og foreningsliv. Derfor er vi allerede i gang med at række ud efter lokale aktører, så vi kan skabe et autentisk, lokalt forankret og nærværende miljø for vores kunder og samarbejdspartnere, slutter Karl Rasmussen.


Der var snak om at åbne vores nye butik på andre lokationer i Jylland, men da muligheden opstod her, så kunne vi flytte ind et sted, hvor folk er vant til at komme og har en fantastisk beliggenhed. Så det var bare med at slå til.

Brian Rasmussen, kommende daglig leder i Kaiser Sport og Ortopædi Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Annonce