Annonce
Viborg Nyt

Viborg-frisører fejrer åbningsdag med ekstra lokaler

Annette Højgaard har klippet siden klokken seks tirsdag morgen. Her har hun Henny i frisørstolen. Foto: Morten Pedersen
Både Klippestudiet og Men’s & Women’s Cut åbnede tirsdag deres frisørsaloner med ekstra lokaler til klipning. Men mens Klippestudiet fortsætter med det ekstra lokale, lukker Men’s & Woman’s Cut igen på lørdag.

Viborg: Varmen indenfor i de lokale frisørsaloner stod i skærende kontrast til kulden udenfor, og man kunne se de store smil i øjnene hos frisørerne, hvis mundvige var pakket væk bag mundbindet.

Lige så store var smilene hos kunderne, der måtte tage mundbindet af, når de sad i stolen.

Blandt dem var Henny, der for lang tid siden havde bestilt tid på nettet og nu endelig sad i stolen.

Annonce

- Jeg har simpelthen været så heldig at være blandt de første. Jeg har været så træt af mit hår, så jeg har sådan glædet mig til, at jeg skulle herind i dag, lød det fra frisørkunden, der i glæde over at være blandt de første havde taget rundstykker og marmelade med til personalet hos Klippestudiet.

For at få det hele til at passe havde Henny fået byttet sin tid, så i stedet for Trine var det indehaver Annette Højgaard, der gjorde Henny klar til en tur i frisørstolen. Indehaveren havde selv været i gang, inden solen stod op i Viborg, og alt var forløbet smertefrit – også med corona-pas.

- Jeg havde troet, at det ville blive træls med at skulle tjekke pas. Men nu har jeg stået her siden klokken seks i morges (fire timer tidligere, red.), og der har ingen problemer været overhovedet. Der var blandt andet en ung fyr, der sagde, at jeg skulle sørge for at se passet med det samme, inden man kommer ind, så det ikke bliver akavet. Det, tror jeg, er en mandeting, at de gerne vil have styr på det, så den del er klaret. Men det har været helt stille og roligt, fortalte Annette Højgaard.

Ny afdeling

For at få ekstra plads til genåbningen har Klippestudiet lejet sig ind i endnu et lokale - på Sct. Mathias Gade 76, hvor Saxen tidligere lå.

- Det er en tidligere frisørsalon, som var nem at rykke ind i. Tiden må vise, om det bliver permanent. Vi er mange frisører, og det giver nogle muligheder. Indtil videre har jeg planlagt et halvt år frem, men det kommer også an på, om jeg skal have ansat én mere, sagde Annette Højgaard.

Klippestudiet har brugt den sidste del af nedlukningen til at gøre klar til en ekstra-afdeling i lokalet, der tidligere husede Saxen. Foto: Morten Pedersen

Helt generelt ser Annette Højgaard lidt tiden an i denne tid. Hun ved ikke helt, hvad den lange periode med nedlukning for frisørfaget kommer til at betyde på sigt, hvor eksempelvis flere virksomheder har hyret frisører ind til at klippe deres medarbejdere. Og så er åbningstiden i Klippestudiet lidt flydende her i starten, da de ansatte også skal have hverdagen derhjemme til at spille sammen med tryk på bestillingerne.

- Pigerne styrer selv, hvor mange ekstratimer de vil stå her. For nogle passer det at begynde dagen klokken syv. Andre vil gerne møde klokken otte. Andre igen klokken ni. Det er også forskelligt, om de bliver her til klokken 17, 18 eller 19. De har gået hjemme i 103 dage og har haft en helt anden hverdag, end den de nu skal få til at hænge sammen igen med tryk på her på arbejdet, fortalte Annette Højgaard.

Annonce

Åbnede tirsdag, lukker lørdag

Ligesom Klippestudiet åbnede i et ekstra lokale tirsdag, kunne Men’s & Women’s Cut ved Hjultorvet også byde inden for i nye omgivelser. Hvor Billy Billy tidligere lå på Vestergade 10, er der nu frisørstole og håndvaske installeret.

Tina Dige Nielsen var rigtig glad for igen at kunne byde kunder inden for hos Women's Cut - men lidt træt af, at reglerne for frisørerne først kom på plads for få dage siden. Foto: Morten Pedersen

Men det bliver for en kort bemærkning. Allerede på lørdag lukker indehaver Tina Dige Nielsen det ekstra lokale ned igen.

- Det er få dage siden, at vi fandt ud af, at vi godt kunne være i vores normale lokaler. Vi er rigtig glade for, at vi kan få lov til at åbne igen. Og jeg er faktisk også rigtig glad for de vilkår, vi får lov til at åbne under. Det er bare meget sent, at vi har fået de endelige informationer om, hvordan vi skal gøre det, sagde Tina Dige Nielsen.

Der er god plads i det ekstra lokale hos Men's & Women's Cut. Men det er kun til på lørdag, at man kan sætte sig i stolen i det tidligere Billy Billy. Foto: Morten Pedersen

Hun ærgrer sig over at skulle investere i ekstraudstyr til et lokale, hun alligevel ikke får brug for – men heldigvis var huslejen aftalt til at være løbende fra dag til dag.

- Der må være otte kunder hos Women's Cut og 10 kunder hos mændene, så derfor passer det fint med lokalerne og det personale, vi har til rådighed. Jeg kunne nok heller ikke hyre ekstra frisører ind, hvis jeg ville. Der er rift om folk i faget i øjeblikket. Og vi har en god beliggenhed, hvor vi er placeret - nu skal vi lige op at køre igen, sagde Tina Dige Nielsen, der som noget nyt i denne åbningsfase både kører med og uden tidsbestillinger.

- Vi vil gerne tilbage til kun at være uden tidsbestilling, men som det er nu, så arbejder enkelte af vores frisører med tidsbestilling. Hvis vi er fem på arbejde, så er der en på tidsbestilling og fire uden, mens to arbejder med tidsbestilling, hvis vi er seks på arbejde.


Jeg havde troet, at det ville blive træls med at skulle tjekke pas. Men nu har jeg stået her siden klokken seks i morges (fire timer tidligere, red.), og der har ingen problemer været overhovedet.

Annette Højgaard, indehaver af Klippestudiet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce