Annonce
Viborg Nyt

Viborg-købmand lukker: Konkurrence og helbredet gjorde udfaldet

Henrik Vasegaard lukker sin butik efter 13 år i Viborg. Men han stopper ikke som købmand. Arkivfoto
Til nytår lukker Henrik Vasegaard Min Købmand på Klostervænget efter 13 år med butik. Konkurrencen er hård i området, og det har været hårdt for købmandens helbred at skulle passe to butikker det seneste år.
Annonce

Viborg: En butik lukker, men Henrik Vasegaard vil fortsat kunne kalde sig "købmand".

For mens Min Købmand på Klostervænget lukker ned efter 13 år, så fortsætter Henrik Vasegaard med at have Spar-butik i Fårup nord for Hammershøj lidt uden for Viborg Kommunes grænse.

Men det gør ondt på Viborg-købmanden, at han må lukke den ene af butikkerne.

- Jeg har været købmand i Viborg i mange år, så det ærgrer mig helt vildt. Butikken er mit lille barn, men jeg kan ikke lægge så mange timer i arbejdet, når det ikke giver overskud, fortæller Henrik Vasegaard og henviser til, at økonomien er presset af det tætpakkede antal konkurrenter i området.

- Siden jeg kom til, er der kommet 12 nye discountbutikker i området samt den nye Meny. Det har vi naturligvis godt kunne mærke på omsætningen, fortæller købmanden, der særligt er ked af at vinke farvel til de mange stamkunder, som trofast har handlet hos ham i alle årene.

Det var 1. december sidste år, at han åbnede den anden købmandsbutik i Fårup.

- Jeg troede, at det var lykken at have to butikker. Det var så ikke alligevel, lyder det med et smil, inden Henrik Vasegaard fortsætter:

- Det var 70+ arbejdstimer hver eneste uge. Det har jeg så mærket på egen krop, hvordan helbredet er begyndt at drille. Og så glæder jeg mig også bare til at kunne tilbringe mere tid sammen med familien, siger han.

Annonce

Smelter sammen

Det er dog ikke slut med kontakten til de viborgensiske kunder, når butikken i Viborg lukker til nytår.

Som Henrik Vasegaard selv formulerer det "smelter butikkerne sammen" i Fårup. Det gør de i kraft af, at Henrik Vasegaard fortsætter med at bringe varer ud, som han tidligere har gjort fra sin butik i Viborg. Nu gør han det bare med udgangspunkt fra Fårup.

- Det er en stor del af min forretning, da udbringningen omsætter for fem millioner kroner. Det er både til kunder i Viborg, Bjerringbro, Herning og så videre - men mest af alt med fokus på Viborg, siger Henrik Vasegaard og fortsætter:

- I princippet bliver det en fordel for mange af mine kunder, da Spar-kæden har en større tilbudsavis og mere "gul pris", så det ender med at blive billigere, når butikkerne smelter sammen.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce