Annonce
Viborg Nyt

Viborg-løber satte dansk seniorrekord - håber det bliver den første af flere landevejsrekorder

Thijs Nijhuis satte lørdag dansk rekord på fem kilometer landevej. Arkivfoto: Morten Dueholm
Thijs Nijhuis er nu Danmarks hurtigste nogensinde på fem kilometer landevej. Den rekord håber han dog snart på at supplere.
Annonce

Løb: Thijs Nijhuis satte lørdag sin første danske seniorrekord.

Ved et fem kilometer landevejsløb ved Flakkebjerg løb Thijs Nijhuis i mål i tiden 13.57, hvilket er en klar forbedring af den danske rekord, som tidligere lød på 14.18.

- Det var ret fantastisk, og jeg er utrolig glad for det. Det var nok ikke lige den slags, som jeg havde forudset, da sæsonen startede. Jeg havde jo ikke forestillet mig, at jeg skulle bruge juni på den slags løb, men når omstændighederne nu er sådan, så er det fedt at opleve, siger Thijs Nijhuis.

Han har læssevis af DM-titler på samvittigheden, men det var alligevel noget specielt for ham at sætte en seniorrekord.

- Det er nok næppe noget, som jeg lige glemmer foreløbig. Jeg er virkelig glad for den, men jeg håber omvendt, at det kun bliver starten på at tage flere landevejsrekorder.

- Den her er nok den billigst købte landevejsrekord, men man skal jo begynde et sted. Og på maraton har jeg stadig en mand foran mig, siger Viborg-løberen, som var glad for at opleve, at han stadig har farten på de korte distancer - selv om han det seneste halvandet år har satset på maratondistancen.

Der var mange stærke danske løbere med. Jacob Dybdal fra Aarhus satte en enorm fart, og det var først de sidste cirka 800 meter, at Thijs Nijhuis gik forbi og løb i mål i rekordtid.

- Og jeg var altså presset til sidst, for jeg synes godt nok, at det gik hurtigt i starten, siger han.

Næste opgave for Thijs Nijhuis foregår i Norge, hvor han den 1. juli deltager i et 10 kilometerløb i Bergen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce