Annonce
Viborg Nyt

Fredagens Open by night går online: Bliver til Cyber by night

Open by night trækker som regel mellem 10.000 og 15.000 mennesker til midtbyen. Arkivfoto: Preben Madsen
På fredag er der Open by night i Viborg. Det kommer dog til at forløbe en hel del anderledes end sædvanligt. Festlighederne finder nemlig sted på internettet.
Annonce

Viborg: Når Vi er Viborg (Viborg Handel, red.) afholder Open by night, er der sædvanligvis godt gang i gågaden til langt ud på de sene aftentimer.

Butikkerne leverer slagkraftige tilbud, og viborgenserne kvitterer ofte ved at møde talstærkt op med brændende penge på lommen.

Men sådan kommer det ikke til at se ud på fredag, hvor Vi er Viborg, efter et aflyst arrangement tidligere på måneden, atter inviterer til Open by night. Det hele skal nemlig foregå online.

- Vi kan selvfølgelig ikke opfordre folk til at komme ind til byen, da vi ikke må samles mange mennesker. Derfor har vi sammen med vores medlemsbutikker fået arrangereret en cyber-dag. Altså en "Cyber by night", fortæller Anne Hermann, som er chef for forretningsudvikling i Vi er Viborg.

Hun har sammen med butikkerne lagt et stringent program for hele aftenen, som kommer til at byde på lidt af hvert. De enkelte butikker vil på deres lokale Facebook- og Instagram-sider lave korte liveudsendelser med alt fra modeshows til fredagsbarer, ligesom der gennem hele dagen vil være gode tilbud at finde på de sociale medier.

Inspirationen til Cyber by night kommer fra butikkerne selv. I løbet af hele corona-krisen har de måttet tænke kreativt for at opretholde salget - og det har i høj grad foregået via platformene på internettet.

- Vi kan se, at kreativiteten er begyndt at udfolde sig på helt nye måder. Tanken er, at vi bygger videre på alt det, som butikkerne har gjort. Selvom de har lukket den fysiske butik, har de fortsat omsætning og kontakt med kunderne. Det har været fantastisk at følge med i, beretter Anne Hermann.

Vi kan se, at kreativiteten er begyndt at udfolde sig på helt nye måder. Tanken er, at vi bygger videre på alt det, som butikkerne har gjort. Selvom de har lukket den fysiske butik, har de fortsat omsætning og kontakt med kunderne. Det har været fantastisk at følge med i.

Annonce

Fællesskab i højsædet

For Vi er Viborg er det især vigtigt, at der holdes fast i det fællesskab, som hersker i handelsstandsforeningen. Og det er netop derfor, at den nu kaster sig ud i noget helt nyt i stedet for blot at aflyse.

- Som forening vil vi gerne sende et signal om, at vi stadig er her. Vores fællesskab er blevet styrket i den her tid, og vi står sammen om vores dejlige by, siger Anne Hermann og fortsætter:

- Butikkerne er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan afholde den rigtige Open by night, men det må vi bare ikke - og så gør vi noget andet. Det er vigtigt, at vi gør noget. Vi skal ikke være så bange for at prøve noget nyt, og så må vi evaluere på det bagefter, lyder det håbefuldt.

Det er dog ikke alle foreningens medlemmer, som kan tage del i fredagens cyber-fest. De helt store kæder, såsom H&M og Bestseller-butikkerne, har ikke lokale Facebook- og Instagram-sider, og de må derfor se til fra afstand.

- Når man har 250 medlemmer, kan man ikke lave noget for alle hver gang. De store butikker har ikke en lokal Facebook-side, men så har de jo noget andet, som de små ikke har. Vi laver noget andet for dem på et tidspunkt. De får jo mere ud af en klassisk Open by night, og det er en balancegang. Kan man kun lave noget, hvor alle kan være med, så får man aldrig lavet noget, forklarer Anne Hermann, som dog håber på, at fredagens Cyber by night ikke bliver en engangsfornøjelse.

- Vi har endnu en Open by night allerede den 29. maj, og der tænker jeg, at vi måske kan bygge videre på det her. Det kan være, at vi ender i et livestudie, hvor vi sidder og kommenterer på begivenhederne. Nu må vi se, siger Anne Hermann.

Butikkerne vil dagen igennem gøre ekstra meget ud af de sociale medier, og fra klokken 19.00 til 22.00 vil online-arrangementerne så blive skudt i gang.

Anne Hermann fra Vi er Viborg har lagt et stringent program for fredagens fest. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Viborg Nyt

Walk and talk er også motion

Annonce