Annonce
Viborg Nyt

Viborgs Kolbøttenisse spreder smil hver jul

Kolbøttenisse kender ikke sin egen alder, så ingen ved, hvor gammel han er. Men han elsker at være i Viborg hver jul.
Mon ikke de fleste viborgensere kender ham... Men hvad er egentlig historien bag Kolbøttenisse i Sct. Mathias Centret?
Annonce

Viborg: Julen er traditionernes tid, og en særlig lille nisse vender trofast tilbage til byen hvert år ved juletid. Han hedder Kolbøttenisse, og hver jul kan du opleve ham foran butikken Holzmann i Sct. Mathias Centret. Her hejser han sig igen og igen op i armene i den trapez, som han hænger i - for dernæst at trille kroppen over sin trapez i en elegant kolbøtte og dingle i armene igen. Gennem årene er Kolbøttenisse blevet et sikkert julevarsel i Viborg, og han hænger naturligvis også i år i centret.

Lene Holzmann fortæller, at det er nissen selv, der har fortalt, at han hedder Kolbøttenisse, og at man i butikken er utrolig glad for, at han hvert år vælger at komme retur og underholde de handlende.

- Det er klart, at sådan en som ham kun kan hedde Kolbøttenisse. I Holzmann ved vi, hvor alle nisserne bor, og vi skriver derfor hvert år i god tid, om han har lyst til at komme i hele december måned og underholde alle de glade børn og voksne, der kommer i og forbi vores butik, og det har han heldigvis haft lyst til i rigtig mange år. Vi er dog ikke helt sikre på, om det er 30 eller 35 år, Kolbøttenisse er kommet på visit, siger hun.

Lene Holzmann forklarer, at nisser kan blive rigtig, rigtig gamle. Ingen ved derfor, hvor gammel Kolbøttenisse er, og selvom butikkens ansatte har spurgt ham, så kan han heller ikke selv huske sin alder.

Nissen er dog meget populær i Viborg, og allerede først i november er der hvert år kunder, der kommer i butikken og spørger, om Kolbøttenisse ikke snart kommer igen.

- Der er mange bedsteforældre, der kommer forbi med deres børnebørn for at hilse på ham hvert år, og både børnehaver og dagplejere kommer også forbi. Det er utroligt dejligt at høre de glade børns latter, når han svinger rundt, siger Lene Holzmann.

I Holzmann ved vi, hvor alle nisserne bor, og vi skriver derfor hvert år i god tid, om han har lyst til at komme i hele december måned og underholde alle de glade børn og voksne, der kommer i og forbi vores butik, og det har han heldigvis haft lyst til i rigtig mange år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce