Annonce
Viborg Nyt

Viborgs nye corona-testcenter åbner på Bilkas parkeringsplads

Sådan så det ud i Liseborgcentrets lyntestcenter. Nu er det lukket, og et nyt et af slagsen vil tage form på parkeringspladsen foran Bilka i vestbyen. Foto: Morten Pedersen
Mandag åbner Viborgs nye hurtigtestcenter på parkeringspladsen ved Bilka. Den første uge vil være præget af opstart, lyder det fra udbyderen SOS International.
Annonce

Viborg: Siden midten af december har man som indehaver af et dansk cpr-nummer kunnet få en gratis corona-test med et lynhurtigt svar i Liseborgcentret.

Den mulighed lukkede søndag aften med udgangen af januar.

Men når ét lys slukkes, så tændes der et nyt. Og i dette tilfælde åbnedes der mandag morgen for et nyt fast testcenter med mulighed for at få en af de gratis såkaldte hurtigtest ved Bilka i Viborgs vestby.

Folkebladet har mandag morgen været i kontakt med Bilka Viborg. Her bekræfter ledelsen, at den har modtaget en forespørgsel om at måtte bruge varehusets parkeringsplads.

Hos Bilka kender man dog endnu ikke til aftalens nærmere detaljer.

Annonce

Gået stærkt

Det er SOS International, der står for driften af det nye testcenter.

Sammen med virksomheden Carelink vandt SOS International udbuddet om at tilbyde borgerne kviktest på statens regning, og i løbet af de seneste dage og uger er det gået stærkt med at blive klar til at varetage den opgave.

- Det er en stor og kompleks opgave at blive klar med både testcentre og mobilt beredskab i fire regioner, ikke mindst fordi efterspørgslen er langt større end tidligere, siger Niels Krag Printz, administrerende direktør, SOS International.

- Vi glæder os til at komme i gang, og vi gør alt, hvad der står i vores magt for at løse opgaven samvittighedsfuldt, fleksibelt og i overensstemmelse med den aftale, vi har indgået med regionerne.

Annonce

Præget af opstart

Det nye testcenter på Bilkas parkeringsplads bliver ét blandt syv nye, faste centre i Region Midtjylland.

Efter alt at dømme vil det hidtidige hurtigtestcenter i Liseborgcentret nu lukke helt, og man kunne jo sidde derude og tænke, hvorfor i alverden en ny testudbyder ikke bare viderefører det, som har fungeret indtil nu.

Som et svar til den indvending fortæller SOS International i en pressemeddelelse, at virksomheden ikke har haft indflydelse på placeringen af testlokationerne, men at det er en politisk beslutning, som regionerne har stået for.

I pressemeddelelsen fra SOS International forlyder det i øvrigt, at det nye testcenters første uge vil være præget af opstart og tilpasninger.

Det nye testcenter ved Bilka vil have åbent fra klokken 8 til 20, og borgerne vil kunne finde det i området tæt ved indgangen.


Det er en stor og kompleks opgave at blive klar med både testcentre og mobilt beredskab i fire regioner, ikke mindst fordi efterspørgslen er langt større end tidligere

Niels Krag Printz, administrerende direktør, SOS International.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce