Annonce
Viborg Nyt

Vildt juleprogram i vente: Der er aktiviteter hver dag frem til 23. december

Et af årets nye tiltag i forbindelse med Jul i Viborg er en nisseskole. Foto: Pressefoto
Der kommer et hav af arrangementer og begivenheder i Viborgs midtby frem mod jul, og flere nye tiltag sættes i søen.
Annonce

Viborg: Hvis man er til julehygge, er der masser af god grund til at besøge Viborgs bymidte eller nogle af de andre steder, hvor julens komme bliver markeret.

For markeret, det bliver julen.

Handelschef i Viborg Handel, Helle Sørensen, kan fortælle, at der hver eneste dag fra den 29. november og frem til 23. december vil være juleaktiviteter.

- Vi har lavet mange nye ting i år, som vi håber, at folk vil tage godt imod. Jeg håber, at alle vil sætte et kryds i kalenderen på fredag, hvor vi har juleparade, tænder træet og har koncert på Nytorv, fortæller Helle Sørensen og fortsætter

- Når jeg sammenligner med byerne rundt omkring os, så er der ingen, der kan præsentere et program som vores, siger Helle Sørensen og fremhæver blandt andet Nisseskole og Julemarked på Viborg Museum som to af de nye aktiviteter, der er sat i søen dette år.

Derudover bliver der også flere syng-med-arrangementer, salg af Viborgs helt egen julesangbog, en til lejligheden fremstillet julesweater og BB Designmind har lavet en særlig udgave af Viborgs bymotiver i stål.

Overblikket over aktiviteter kan man blandt andet få i det julearrangement-magasin, som Viborg Handel har sendt ud til alle husstande i kommunen, der ikke siger nej tak til reklamer. Derudover vil den kommende uges program blive præsenteret i avisudgaverne af Viborg Nyt, så man kan se, hvad der er i vente.

Annonce

Nisseskole

En del af de nye tiltag til Jul i Viborg 2019 er som nævnt en nisseskole, hvor børn i alderen seks til ti år kan blive uddannet til at være "nissehjælpere af 1. grad".

- Vi kommer til at sige pænt farvel til forældrene i døren, så de kan komme ud at købe julegaver. Og så skal børnene begynde i skolen i vores flotte lokale i kælderen, fortæller Christine Nørregaard Grønning, der er projektleder på det nye tiltag.

- Vi har en nissehistorie om Viborgs nisser, der hovedsageligt bor på Hjultorvet og Nytorv. De nisser har været i dvale i 11 måneder, og nu skal vi have vækket dem, siger Christine Nørregaard Grønning.

Nisseskolen er åben de to første adventsweekender. Det koster 75 kroner at være med, men så er der også mad med, egen nissehue og mere, som der endnu ikke kan løftes sløret for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Viborg Nyt

Sidefløj ved hotelbyggeri rejst

Annonce