Annonce
Viborg Nyt

Vinstue skænker det sidste glas lørdag aften

Vinstuen Under Nytorv lukker ned for servering efter lørdag den 8. august. Men folkene vil formentlig poppe op igen andre steder. Arkivfoto
Annonce

Viborg: Det startede som en "pop-op" vinbar, når der var potentielle gæster i hobetal som eksempelvis til Snapsting.

Men den midlertidige bar blev permanent sidste år, da Vinstuen smeltede sammen med Under Torvet på Nytorv og blev til Vinstuen Under Torvet.

Det har været et første år med gode oplevelser, hvor de frivillige ildsjæle har serveret vin udvalgt af lokale vinhandlere og doneret overskuddet til lokale initiativer. Som Vinstuen Under Nytorv selv skriver: ”Jo mere, du drikker, jo flere penge kan vi forære væk”.

Men det har også været et svært år, lyder det fra fællesskabet bag vinbaren.

- Efter et udfordrende forår og rum til at tænke noget andet, har vi kigget hinanden dybt i øjnene og valgt at lukke som fast vinstue. Vi har besluttet, at vi skal en anden vej, skriver folkene bag på Facebook.

Derfor bliver det sidste glas fra Vinstuen Under Torvet skænket lørdag aften, hvor en portvinssmagning bliver sidste arrangement.

Vinstuen under uret har blandt andet holdt strikkecafeer, filmaftener med skæve film, oplæsninger, billedlotteri, funky hiphop bands, vinsmagninger og generelt forsøgt at give plads til anderledes tænkning.

- Og til jer gæster, der har gjort det til en fornøjelse at være i baren: I har bidraget med rigtig meget, både menneskeligt og økonomisk. Der er blevet delt historier om stort og småt, udvekslet erfaringer, og I har gjort vores liv rigt og mangfoldigt, lyder det videre fra Vinstuen Under Nytorv, der dog varsler, at den sidste flaske ikke er åbnet endnu.

- Vi kommer tilbage - et nyt sted i en ny forklædning.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Annonce