Annonce
Viborg Nyt

Walk and talk er også motion

Karolina Stefanska.

Viborg: Coronarestriktioner og lukkede fitnesscentre har sat en stopper for rigtig manges sunde vaner omkring kost og motion. Både dem, der træner alene, men også alle dem, der nyder holdtræningerne. Ofte dropper mennesker det hele, når de ikke kan komme til at træne. Kost og motion følges bare ad.

Men hvorfor er det, vi lader os styre af udefrakommende påvirkninger?

Det er os selv, der er herrer over, hvordan vi vælger at takle udfordringer, hvad vi putter i munden, og hvornår vi kan og vil træne. Mit eget træningsstudie er - som så mange andres levevej - lukket ned, og jeg har været nødt til at tænke meget kreativt og alternativt for at holde mine kunder og mig selv i gang trods nedlukningen.

Vores træning behøver bestemt ikke at gå i stå. Tværtimod! For mange er træning deres frirum og deres sociale liv, så lad os bliver ved med at opretholde det.

Vi har været heldige med, at vejret i hele perioden har været med os. Jovist, lidt regn og blæst har der da været, og nu også sne og kulde, men med den rette påklædning er der ingen undskyldninger for at blive hjemme og skippe træningen. Så snart man er ude i det, glemmer man hurtigt, at man ikke havde lyst.

Vi har så mange muligheder i lokalområdet for at komme ud og nyde naturen og bruge vores krop - måske endda finde en ny passion. MTB og vandring er blevet noget af det helt store og hvorfor undervurdere en god lang gåtur? Især nu, hvor vi har tiden til det.

Der er mange fordele. Det er nemt, og jo nemmere motion føles for dig, jo større chance er der for, at du får det gjort. Det er gratis, da der ikke er udgifter til kontingent eller vildt udstyr. Udover dette kan man få vendt verdenssituationen med en ven, så vi for fodret vores sociale væsen. Den friske luft og andre omgivelser kan give et hurtigt afbræk fra hjemmearbejdet, tømme dit hoved og give dig tid til dig selv.

Fordelene er mange, og jeg kan blive ved med at liste op, så kom du bare i gang med at gå.

Der er mange lange, skønne strækninger, som er overvejende flade, samt masser af skovområder, hvor det er muligt at skyde pulsen helt i vejret. Ydermere giver bakketræning gode ben og baller, så tag endelig trappen, hvis du kommer forbi sådan en på din tur. Alle kan deltage på en gåtur, uanset på hvilket niveau, man ligger. Alle har muligheden for at opretholde en aktiv livsstil - det kræver blot et par sko.

Hvis du mangler et lille spark til at komme i gang, findes der utallige online konkurrence på skridt, som kan hjælpe dig på vej ud af døren, og vil du gerne peppe din gåtur lidt op med lidt styrketræning, er en TRX et fantastisk redskab at have med i rygsækken. Den fylder ikke så meget og kan sættes op de fleste steder.

Så hvad holder dig tilbage?

Rigtig god gåtur.


Med den rette påklædning er der ingen undskyldninger for at blive hjemme og skippe træningen. Så snart man er ude i det, glemmer man hurtigt, at man ikke havde lyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Annonce