Annonce
Viborg Nyt

Websitet Liseborg åbner fysisk butik i Viborg

For to år siden var Michael Sørensen kun sig selv i sin virksomhed. Nu er der yderligere tre ansat på kontoret, samt fire "pakkedrenge", der står for levering. Torsdag åbner den fysiske butik på Ærøvej. Foto: Morten Pedersen
I 18 år har Michael Sørensen haft virksomhed, heraf de 15 med fokus på onlineshopping. For fem år siden flyttede han virksomheden til Viborg, og det går så godt, at han med webshoppen Liseborg nu også åbner en fysisk butik.

Viborg: Der er mange eksempler på, at nethandel overtager handlen i de fysiske butikker.

Men på det seneste har der også været flere lokale eksempler på, at butikker, der tidligere har holdt sig til nettet, også åbner op for at møde kunderne ansigt til ansigt.

Fra torsdag den 27. maj kan webshoppen liseborg.dk også regne sig med i gruppen af butikker, der går fra ren web til også at have en fysisk butik.

Annonce

- Oprindeligt har tanken altid været, at vi skulle være 100 procent online. Men vi har efterhånden så mange spændende ting, at det ville være en skam ikke at invitere folk ind og mærke stemningen herinde, lyder det fra indehaver Michael Sørensen om butikken, der åbner på Ærøvej 21A.

Samlet og udviklet

Når webshoppen Liseborg ”efterhånden har så mange spændende ting” skyldes det, at Michael Sørensen har samlet flere hjemmesider og løbende har udvidet sin portefølje, der ifølge indehaveren nu har rundet 7000 produkter.

- Da jeg kom til Viborg for fem år siden, sad jeg først i et mindre kontorlokale i Toldboden. Herfra drev jeg virksomheden, men købte ret kort tid efter en plakat-webshop fra Randers. Lageret dertil kunne med nød og næppe klemmes ind på det lille kontor.

Ét år senere købte jeg en større webshop med boliginteriør. Der var cirka 1200 produkter på lager, og det kunne jeg ikke have plads til. Derfor flyttede jeg ud på Ærøvej, fortæller Michael Sørensen og fortsætter:

- I 2020 skete der sindssygt meget, hvor jeg blandt meget andet opbyggede en komplet print- og skilte-produktion med flatbedprinter, UV-printer, CNC-fræser med mere. Det fylder ret meget, og derfor skulle vi bruge de større lokaler - faktisk ret akut, da vi lige inden jul havde fået en ny stor maskine, der ikke kunne komme gennem døren.

Da lokalerne var ledige på den anden side af parkeringspladsen, slog vi til og tog dem. Jeg gik samtidig fra at være mig selv til at have otte ansatte.

Liseborg rykkede lige inden jul i nye lokaler, hvor der er mere end dobbelt så meget plads. Foto: Morten Pedersen

Dermed gik Liseborg også fra at have 245 kvadratmeter til nu at kunne brede sig på 550 – hvilket også var med til at give plads til den fysiske butik.

- Det var ikke nødvendigvis her, vi havde tænkt os at flytte ind i første omgang. Men det er fint for nu, for så kan vi også få testet af, hvor stort et flow af kunder der kommer, siger Michael Sørensen.

Annonce

Lokal navne-inspiration

Det er altså 18 år siden, at Michael Sørensen begyndte at handle med varer på nettet, og det juridiske navn for virksomheden er Cimber Trading, som nogle nok også er bekendt med.

Men da Michael Sørensen besluttede sig for at samle sine mange salgssteder på nettet til én samlet webshop, skulle han finde på et nyt navn, der skulle være kendetegnet for virksomheden udadtil. Og inspirationen bankede nærmest bogstaveligt talt på Michael Sørensens dør i hjemmet i Liseborg.

- Jeg bor selv ude i det område, og en uge eller to før vi lancerede den samlede webshop, stod vi og manglede et navn. Vi fandt på alt muligt, men der var ikke bare noget, der passede. Det skulle være simpelt og nemt at sige - også efter 10 genstande - så hvad skulle det være?

- Jeg gik derhjemme en morgen, og så slog det mig: ”Gad vide, om liseborg.dk er ledigt?” Jeg tænkte, at det nok ikke var tilfældet, da det kunne være, at klubben eller noget andet i området ejede domænet, men der var intet, som var taget - hverken .com, .net eller .dk - så jeg skyndte mig at bestille domænenavnet, fortæller Michael Sørensen med et smil.

Korktavler med ægte mosbevoksning til ophæng er noget af det nye hotte, som Liseborg sælger. Foto: Morten Pedersen

I første omgang har Liseborg-butikken åbent hver torsdag klokken 12-17. En åbningstid, der måske bliver udvidet, hvis butiks-konceptet bliver en succes.


Oprindeligt har tanken altid været, at vi skulle være 100 procent online. Men vi har efterhånden så mange spændende ting, at det ville være en skam ikke at invitere folk ind og mærke stemningen herinde.

Michael Sørensen, indehaver af Liseborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce