Annonce
Viborg Nyt

Woodstock-festival i Viborg

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Du læste (næsten) rigtigt. Woodstock-festivalen var en musikfestival, som fandt sted i 1969, hvor jeg var cirka syv år gammel. Festivallen skulle have været placeret i byen Woodstock uden for New York, og man havde forventet et publikumsantal på omkring 100.000. Men der kom cirka 450.000 gæster. Det var et stort kaos af manglende parkering og infrastruktur, men samtidig en festival som fik sat musikken – især syrerocken - på verdenskortet med Jimi Hendrix og mange andre af tidens største musiknavne, som er legender i dag.

Sådan går det forhåbentlig ikke i Viborg, når der åbnes op for årets Vibstock-festival den 11. og 12. september. Festivallen startede i 2010 og har altid været plaget af regn og rusk, men er også en herlig festival med fokus på amatørbands og masser af frivillige unge fra Viborg-egnen, som knokler for en fælles sag. Festivalen er arrangeret af unge og frivillige ildsjæle og har gennem årene fået god hjælp fra en række gode kræfter fra Borgerhuset Stationen, Ekko, Lydfabrikken og Paletten.

Selve festivalen bliver overvejende skabt af frivillige kræfter, der er organiseret i et festivalsekretariat, som arbejder hele året rundt på at skabe en god festival. Dertil kommer de mange frivillige, som engagerer sig i festivalen.

Vibstock-festival kan opleves oppe ved VIA og Student House tæt på Viborg Rådhus. Det må være glædeligt for Viborg, at have unge borgere der engagerer sig i at lave en musikfestival og skabe liv i byen til glæde for alle. Jeg glæder mig til at opleve musikken og det liv, der kan skabes ud af paller og kulørte lamper. Tillykke til Viborg og held og lykke til Vibstock. Vi kommer og lytter og støtter festivallen.

Du kan faktisk blive en del af frivilligstaben på Vibstock. Tjek ind på deres hjemmeside vibstock.dk og læs om frivillighed.

Annonce

Noget helt andet

Fredag den 9. oktober afholdes der Kulturnat i Viborg - det omtaler jeg mere i en kommende klumme. Men du kan blandt andet opleve et åbent bibliotek med koncerter, viser og folk på Søster Lagkage, åbne kirker og en lysende cykeltur rundt i Viborg by

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Menighedsråd valgt for Asmild Kirke

Viborg Nyt

Flere boliger på vej i banebyen

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Annonce