Annonce
Viborg Nyt

XL-Byg får nej til ønsket placering

Sådan er fordelingen i den nuværende kommuneplan...
XL-Byg får ikke lov til at bygge nyt lige op ad Løvbjerg. Det har teknisk udvalg besluttet.
Annonce

Viborg: Det har længe været planlagt, at XL-Byg i Overlund vil flytte over på den anden side af Randersvej, men det bliver ikke på den placering, virksomheden selv ønsker.

Teknisk udvalg har nemlig netop sagt nej til, at den midterste del af området mellem Randersvej og Asmild Centervej kan laves om til et såkaldt SPV-område. Det er områder til detailhandel med særligt pladskrævende varer, hvilket et byggemarked/tømmerhandel netop er.

Lige nu er kun den østligste del af området udlagt til den type virksomheder, og sådan skal det altså fortsat være, mener teknisk udvalg.

XL-Byg har ønsket at opføre cirka 6500 kvadratmeter bebyggelse med mulighed for at udvide op til omkring 8000 kvadratmeter, og man har ønsket at gøre det på et område lige op ad bydelscenteret med Løvbjerg som nærmeste nabo.

Det er ikke mindst af hensyn til en mulig udvidelse af bydelscenteret med yderligere detailhandel det blev til et nej fra teknisk udvalgs side.

- Vi holder fast i rammerne fra kommuneplanen, for det vil bevare muligheden for et større, sammenhængende bydelscenter, og XL-byg har jo stadig masser af muligheder for at bygge i den østlige ende af området, siger teknisk udvalgs formand, Johannes Vesterby (V).

...og sådan skulle den være, hvis XL-Bygs projekt, skulle realiseres. Illustration: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce