Annonce
Vinderup Avis

50 tog på ferie i hestevogn

Turen gik tirsdag i sidste uge til Jægerhytten, hvor den stod på frokost. En tur, der tog cirka to timer. Fotos: Johan Gadegaard
Hestevognsferien ved Jens og Birthe Larsen på Struervej ved Vinderup var velbesøgt, da de for tiende gang inviterede til hestevognsferie.
Annonce

VINDERUP: 50 deltagere, 30 heste og 20 hestevogne. Der var nok deltagere, da Jens og Birthe Larsen for tiende gang inviterede på hestevognsferie.

- Der kommer 80 deltagere tirsdag aften, når der er fest og sammenkomst i teltet. Der er generelt rigtig god stemning, hvor folk sidder og snakker til langt ud på aftenen, siger Jens Larsen, da avisen var på besøg i sidste uge.

Han fortæller, at dem, der typisk deltager, kender hinanden på kryds og tværs, fordi det er de samme, som gentagende gange har deltaget i konkurrencer rundt omkring i Danmark og udlandet.

- Nogle har været med til VM, og nogle er lige begyndt for et halvt år siden, så det er meget forskelligt. Alle kan være med, siger Jens Larsen.

På ægteparrets landejendom er der hestefolde til alle heste, og de går fint i spænd på markerne, forklarer Jens Larsen. Det tidligere udbrud af hesteherpes på Holstebro Sportsrideklub, som er ude af karantænen, er heller ikke noget, der har vakt bekymring.

- Det er da noget, som vi har haft i baghovederne, at de har været ramt, men det er ikke noget, der har gjort, at vi har overvejet at aflyse, siger han.

Nathasja Lykkesskov deltog i hestevognsferien med sin pony Percy, der er blevet 24 år.
Annonce

For første gang

En af dem, som er med for første gang, er Keld Lauritsen. Han forklarer, at han er begyndt at køre med hestevogn inden for det seneste år.

- Det er rigtigt hyggeligt at være med. Vi snakker godt sammen, og der er rigtig god stemning, når vi sidder oppe i teltet om aftenen, siger han.

Det er Nathasja Lykkesskov enig i. Hun deltager også for første gang, efter at hun begyndte at køre med hestevogn for et halvt år siden.

- Jeg havde en pony, som jeg ikke længere kunne ride på. Derfor faldt jeg for at begynde at køre med hestevogn, siger hun.

Det er ifølge Jens Larsen ret normalt, at man begynder at køre med hestevogn, når man ikke kan ride på ponyen længere.

- Der er mange forældre, som har nogle ponyer gående efter, at deres børn er flyttet hjemmefra, og så er det en nem måde, at de kan få dem brugt på, siger han.

Hestevognsferien sluttede lørdag i sidste uge.

Annonce

Mest læste

Annonce
Vinderup Avis

Vinderup Avis lukker

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vinderup Avis

Turteldue-kunstneren udstiller

Mest læste

Seneste nyt

Vinderup Avis

Jul på borgen

Vinderup Avis

Julemarked hos FDF'erne

Vinderup Avis

Julemarked i 7'eren

Annonce