Annonce
Vinderup Avis

Barselsvikar ordineres fredag og indsættes som præst søndag

Marike Runz har tidligere arbejdet som lærer og har en særlig interesse inden for formidling og undervisning. Privatfoto

Sevel/Herrup/Trandum: Marika Runz, 30 år, er fra søndag 1. december konstitueret som sognepræst i Sevel-Herrup-Trandum pastorat, som barselsvikar for sognepræst Camilla Hansen.

Marike Runz er nyuddannet præst fra Pastoralseminariet og skal derfor ordineres af biskop Henrik Stubkjær. Det sker ved en ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke fredag den 29. november 2019 klokken 16.30, og der er organiseret fælleskørsel fra lokalområdet til Viborg, så sognebørnene kan overvære begivenheden.

Søndag indsættes hun i Trandum Kirke klokken 10.30 og i Sevel Kirke klokken 15 under medvirken af provst Niels Arne Christensen.

Marike Runz har læst teologi på Aarhus Universitet, hvor hun blev kandidat sidste sommer. Vikariatet i Sevel, Herrup og Trandum Kirker er hendes første embede som sognepræst

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang, og jeg ønsker at være præst for hele sognet. Jeg lægger stor vægt på det personlige møde mellem præst og sognebørn, og ser værdien i at møde mennesket i alle livets situationer, siger hun til kirkebladet.

Marike Runz har tidligere arbejdet som lærer og har en særlig interesse inden for formidling og undervisning.

Hun er netop flyttet til Arnborg sammen med sin kæreste og parrets hund.

- I min fritid bruger jeg gerne tid på lange gåture i naturen, hvor jeg finder ro og samtidig får inspiration til arbejdet. Jeg glæder mig til at blive taget godt i mod i de tre sogne Sevel, Herrup og Trandum, og ser frem til at lære jer at kende, siger barselsvikaren, der foreløbigt er ansat til 18. februar 2020.

Siden Camilla Hansen gik på barsel har Vilhelm Værge haft vikariatet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce