Annonce
Vinderup Avis

Betonbro ved Haderup Omfartsvej bliver støbt på kun én dag

Vejarbejdet ved Haderup er i gang. Her støbes vejbroer på stedet. Foto: Vejdirektoratet
En omfartsvej skal fjerne tung trafik fra Haderup. Arbejdet er i gang og inkluderer støbning af vejbroer på stedet. Se video fra projektet.
Annonce

Haderup: Vejdirektoratet er i gang med at anlægge en otte kilometer lang omfartsvej rundt om Haderup. Formålet med vejen er at lede den tunge trafik uden om byen. Som del af den otte kilometer lange vej skal der opføres tre in-situ støbte betonbroer.

John Kjærsgaard, der er projektleder i Vejdirektoratet, har nøje fulgt med i det omfattende arbejde på broerne og er godt tilfreds med den vellykkede støbeproces.

- Brostøbninger er en følsom opgave, som kræver en grundig planlægning for at komme godt i mål. Samtidig skal broerne være på plads, inden vi kan gå i gang med at bygge selve vejen. Derfor er det en vigtig milepæl, som vi nu har rundet i forhold til det videre arbejde på omfartsvejen, siger John Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Tung trafik

Haderup ligger på rute 34 mellem Herning og Skive, og projektet blev vedtaget for at højne fremkommeligheden på ruten. Indtil nu er vejen gået direkte igennem byen, og den har krydset den trafikerede rute 16 på uhensigtsmæssig vis. Rute 16 og rute 34 er nemlig forbundet via to T-kryds med en afstand på kun 600 meter.

Forventningen er desuden, at omfartsvejen bliver en gevinst for lokalbefolkningen, fordi den fjerner den tunge trafik fra byen. Efter planen bliver omfartsvejen taget i brug i anden halvdel af 2020.

I denne video fra april 2019 kan du følge entrepriseleder Christina Ekvall-Lauritsen fra MT Højgaard på støbedagen på én af broerne.

https://www.youtube.com/watch?v=N3nW3-1XVW4&feature=youtu.be

Annonce

Mest læste

Annonce
Vinderup Avis

Vinderup Avis lukker

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vinderup Avis

Turteldue-kunstneren udstiller

Mest læste

Seneste nyt

Vinderup Avis

Jul på borgen

Vinderup Avis

Julemarked hos FDF'erne

Vinderup Avis

Julemarked i 7'eren

Annonce