Annonce
Vinderup Avis

Bog om seje, stærke vestjyske kvinder

Christina Kjelsmark med bogen, som hun har udgivet på eget forlag, Cikuna. Hun er selv i gang med at indlæse den som lydbog. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Christina Kjelsmark udgav for femten år siden en bog om vestjyske kvinder. De havde så meget på hjerte, at en opfølgning var indlysende, forklarer forfatteren.

Handbjerg: - Det er en bog om kvindeliv, om at træffe valg, flytte sig, blive klogere, stærkere og endnu mere selvstændig. Det er en bog om seje, stærke vestjyske kvinder, som bor mellem hav og fjord og som er vant til at klare sig selv.

Fortæller Christina Kjelsmark om temaet i sin nye bog "Seje kvinder - Vilde heste ", der er en opfølgning på bogen "Seje kvinder Raku", som hun udgav for 15 år siden.

- De tre hovedpersoner fra min første bog havde enormt meget på hjerte. Derfor var det nærliggende at fortsætte deres historie, forklarer hun.

Bogen er inspireret af hendes eget liv på landet: - I spændet mellem at være akademisk karrierekvinde, kreativ kunstner og samtidig landmand med støvlerne godt begravet i den vestjyske sand. Men også af de mange dygtige, intelligente, kreative og fantastiske mennesker, jeg møder gennem mit arbejde, som Christina Kjelsmark selv formulerer det i en pressemeddelelse.

Som optakt skabte hun en persongalleri.

- Men der dukker altid noget op i processen, som ikke er planlagt. Bogen tager selv over på et tidspunkt. Du er bare den, der skriver, smiler hun.

En storm, der væltede en halv lade, blev et af de elementer, der kom med i bogen.

Undervejs blev Christina Kjelsmark undertiden i tvivl om, hvad der var virkelighed, og hvad der var ren fiktion.

- Jeg skriver for eksempel i bogen om en lille pige, der er blevet udstødt. Og kort tid efter kom netop sådan en pige til os her på gården. Endda med samme navn, fortæller hun.

Bogens handling foregår primært omkring Ringkøbing og Vesterhavet.

- Havet har utrolig stor betydning og lægger en grundstemning, forklarer forfatteren.

Det foregår langt ude, hvor der højst er to streger på antennen på mobiltelefonen.

- Men derfor kan man alligevel leve godt her og have et kvalitetsliv. Kvinderne i bogen finder ud af tingene til sidst. Men sådan er det jo desværre ikke altid i virkeligheden, filosoferer Christina Kjelsmark.

Omslaget på "Seje kvinder - Vilde heste" står forfatteren selv for. Bogen er på 280 sider og koster 228 kroner.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce