Annonce
Vinderup Avis

Det lokale lægehus blev reddet

Lise Holm sammen med læge Jens Christian Jensen foran lægehuset i Haderup. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Godt 500 patienter er blevet tilknyttet lægehuset i Haderup, som dermed har fået sit økonomiske fundament sikret.
Annonce

Haderup: Der var stor glæde og begejstring i Haderup, da byens lægehus blev genåbnet i september sidste år efter ti år uden en lægepraksis i byen. Lægehuset blev drevet som en satellit-klinik af Sunds Lægehus.

Men det kneb med at få økonomi i driften på grund af for få tilknyttede patienter. Derfor overvejede klinikkens indehaver Dorthe Hagensen at opgive projektet. Men nu er patientantallet i løbet af nogle måneder vokset fra 350 til 500. Dermed er klinikken rentabel at drive, og Dorthe Hagensen har netop meldt ud, at satellitordningen fortsætter.

- Det er dejligt og en stor lettelse.

Det siger Lise Holm, Stavlundvej i Haderup, der med et læserbrev i avisen i januar var med til at sætte gang i opbakningen.

- Kære borgere i Haderup og omegn kom nu hen til computeren, gå ind på borgerservice.dkog tilmeld dig/jer til Lægehuset i Sunds og få dermed mulighed for at komme til læge i Haderup, lød hendes opfordring.

Hun har lige siden forsøgt at påvirke omgivelserne.

- Men mange andre har også gjort en stor indsats, blandt andet ved at skrive på Facebook, fortæller hun.

Hun kan fint nøjes med at bruge lægehuset de tre halve dage, det er åbent.

- Men det er heller ikke et stort problem at tage til Sunds, hvis der bliver behov for at besøge lægehuset der akut, tilføjer hun.

Lægehuset er på deltid bemandet af den tidligere praktiserende læge i Haderup, Jens Christian Jensen, der var gået på pension.

- Fra starten lovede jeg at være med det første år, altså indtil 1. september i år. Men jeg har været meget glad for at komme i gang igen i Haderup, og med kun to halve dages arbejde ugentlig er det jo ret så overkommeligt.

- Det er dejligt at bevare kontakten til sit fag, så jeg regner med at fortsætte lidt længere end det anførte, lidt afhængig af, hvordan bemandingen i lægehuset i Sunds er, fortæller han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce