Annonce
Vinderup Avis

Efter flere års kamp blev campingpladsen solgt: Nye ejere vil bygge hus i stedet

Grethe Kirk nåede aldrig at se sin campingplads blive solgt. Hun forlod denne verden den 5. marts i år. Arkivfoto
Vinderup Camping kommer ikke til at fortsætte som campingplads, men bliver i stedet lavet til hjem for en familie fra Herrup.
Annonce

Vinderup: Købskontrakten blev underskrevet i efteråret sidste år. Det eneste, der manglede, før nøglerne kunne overdrages, og salget kunne gå igennem, var en landzonetilladelse og et svar fra Skat. Så kunne Grethe Kirk endeligt få solgt den campingplads, som hun over flere omgange de sidste ti-elleve år har forsøgt at få solgt.

Men svaret fra Skat på, om handlen blev pålagt moms, trak ud. Helt frem til 30. april, hvor det endeligt kom, og nøglerne til bygningerne kunne overdrages til de nye ejere, der overtog stedet fra den 1. maj i år. Og imellemtiden forlod Grethe Kirk den 5. marts i år denne verden. Det fortæller hendes datter, Bodil Kirk Fruekilde:

- Jeg tror gerne mor havde set campingpladsen fortsætte som campingplads. Men til sidst blev hun indstillet på, at den også kunne bruges til mange andre ting. Hun var meget kreativ, så hun tænkte både i seniorboliger og bed and breakfast. Og hun var godt klar over til sidst, at hun ikke kunne få det solgt som campingplads - det var pladsen for lille til, fortæller Bodil Kirk Fruekilde til avisen.

Men det lykkedes. Og nu har 32-årige Kasper Rasmussen fra Herrup overtaget pladsen med sin kæreste Anette Hykkelbjerg og to børn. De har dog ingen planer om at drive campingpladsen videre.

- Vi har købt det med henblik på at flytte derud. Vi regner med at bygge et nyt stuehus, og så skal det deroppe rives ned, siger Kasper Rasmussen, der glæder sig til at bygge nyt - i de naturskønne omgivelser.

- Jeg var deroppe en dag for godt et år siden og kørte ned bagved, og det er jo dejligt naturskønt. Så når vi flytter derud, er vi jo stadig på landet, men også tæt på by, skole og indkøbsmuligheder. Og børnene skal ikke være ret gamle, før de kan lære at se sig for, før de cykler over vejen, og så skal vi ikke ligge og køre dem rundt under hele deres opvækst, siger Kasper Rasmussen, der med sin kæreste har to drenge - én på fire og én på to år.

Vinderup Camping er blevet solgt. Foto: Lars Vendelbjerg
Annonce

Se det positive

Bodil Kirk Fruekilde er selv kommet en del på pladsen, da det var hendes søster, der for år tilbage drev den. Og selvom pladsen stadig rummer nogle gode minder, så er det godt, at den blev solgt, synes hun.

- Vi har haft nogle gode stunder deroppe, men nu er vi også et andet sted, og det er dejligt med nogle unge kræfter, der kan se noget godt i den. Det ville mor også. At der kom nogle, der kunne se noget positivt i stedet. Og det synes jeg også; at der kommer nogle positive kræfter til, der kan bringe noget værdi derud, siger hun.

Campingpladsen har ad flere omgange været sat til salg. Første gang for over ti år siden til to millioner kroner. Senest har udbudsprisen ligget på lige knapt en million.

- Og vi fik forhandlet en meget fin pris, siger Bodil Kirk Fruekilde.

Annonce

Bygge nyt

De nye ejere af pladsen, der lige nu bor i Herrup, skal nu igang med at rive ned og bygge nyt.

- Men præcist hvornår, det står færdigt, det ved vi ikke endnu, siger Kasper Rasmussen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce