Annonce
Vinderup Avis

Fjerkræslagteri dropper økologien

HK Scan - det tidligere Rose Poultry - dropper nu produktionen af økolologisk kyllingekød. Arkivfoto
HK Scan ved Vinderup har kastet håndklædet i ringen, når det kommer til at producere økologisk kyllingekød.
Annonce

Vinderup: HK Scan - det tidligere Rose Poultry - var blandt de første, der satsede på økologiske kyllinger i Danmark. Men nu har den finske fødevarevirksomhed med slagteri ved Vinderup, kastet håndklædet i ringen og opgivet at producere økologiske kyllinger. Samtlige seks producenter er opsagt med virkning fra 1. januar 2019 - men med tre måneders udfasning.

- Vi er ikke lykkedes med at få en aftale i hus med vores detailkunde. Der har kørt nogle årsforhandlinger her i løbet af efteråret med sigte på et 2019-samarbejde – men det er ikke lykkedes at få den aftale i hus, siger Mads Thygesen, marketingschef i HK Scan Danmark.

Tilbage i 2016 besluttede HK Scan sig ellers for at skrue op for slagtningen af økologiske kyllinger med 25-30 procent. Men allerede året efter måtte der reduceres med 30-40 procent på grund af et overmættet marked. Og nu har koncernen med slagteri ved Ejsing droppet de økologiske kyllinger helt.

- Det er rigtig ærgerligt, og vi har gjort meget for at få boostet det økologiske salg henover årene. Men det er en utrolig kompleks opgave at producere økologiske kyllinger. Et stort problem er, at man primært sælger hel-kyllinger eller brystfileter, men resten af kyllingen er man så nødt til at sælge som konventionel, fordi der ikke sælges økologiske lår og vinger. Så den kødbalance er et stort puslespil, siger Mads Thygesen, der særligt over for producenterne er kede af, at man har måttet droppe samarbejdet.

Annonce

Vil satse på nyt produkt

De økologiske kyllinger har ifølge marketingschefen udgjort en minimal del af den samlede produktion og eksport, og nu satses der i stedet på et nyt produkt, som forhåbentligt rammer en bredere kundegruppe, og er et forsøg på at tilbyde kunderne en bedre standard af konventionel kylling:

- Vi har besluttet os for at tage fat i det store midt-marked i stedet, som udgør 80 procent. Og vi har her lige efter årsskiftet lanceret ”Rose Ærlig Kylling”, der er fri for antibiotika, vand og e-numre i en genanvendelig emballage, siger han.

Fjerkræslagteriet i Vinderup har siden 2011 leveret en stribe underskud i millionklassen og kunne efter offentliggørelsen af årsregnskabet for 2018 oplyse om et underskud for 2018 på 44 millioner kroner for hele koncernen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Vinderup Avis

Vinderup Avis lukker

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vinderup Avis

Turteldue-kunstneren udstiller

Mest læste

Seneste nyt

Vinderup Avis

Jul på borgen

Vinderup Avis

Julemarked hos FDF'erne

Vinderup Avis

Julemarked i 7'eren

Annonce