Annonce
Vinderup Avis

Forfatteren selv med i sit friluftsspil

Jens Jakobsen i front har igen skrevet årets rakkerspil på Hjerl Hede, hvor han selv spiller med. PR-foto
Jens Jacobsen, kendt for friluftspillet på Bustrup, har skrevet til Frilandsmuseet Hjerl Hede. Der opføres seks gange lørdag og søndag
Annonce

Sevel: Jens Jacobsen har i flere år været frivillig på Hjerl hede. Sidste år skrev han et skuespil om straffefangerne fra Horsens tugthus, der plantede heden til i årene 1914-1932. Et spil som han selv var med til at spille i løbet af sommeren på Hjerl Hede.

Igen i år har han skrevet et stykke til sommerens levende historie og er selv med. Denne gang handler stykket om en gruppe rakkere og kjæltringe, som den lokale sognefoged ønsker at smide ud af sognet. Særlig den gravide rakkerkone er uønsket, for føder hun indenfor sognegrænsen, skal sognet betale for barnet, hvis moderen ikke kan.

Friluftsspil Hjerl Hede

Friluftspillet kan opleves på Hjerl Hede den 14. og 15. september 2019

Tidspunkt: kl. 13, kl. 13.30 og kl. 14, begge dage

Pris: 100 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn

Varighed: ca. 2 timer

Billetter kan bestilles via www.hjerlhede.dk

Annonce

Helt nye skuespil

Jens Jakobsen har nu skrevet disse to stykker samt en række nye, som gæsterne kan opleve den 14. og 15. september, på en guidet tur ud over heden ved Frilandsmuseet Hjerl Hede. Der kan man også møde ingeniøren, der ville dræne Flyndersø, og rensdyravleren Johannes Bech, der blandt andet solgte tre rener, til museets stifter H. P. Hjerl Hansen i 1912.

Når Jens Jacobsen nu kaster sig over skuespillet på Hjerl Hede, er det med hjælp fra 15 frivillige amatørskuespillere, foruden et par kuske og en guide. Hver tur starter nemlig med en tur i hestevogn, ud til skoven hvor fortællingen begynder. Herfra ledsages de enkelte grupper af en guide som udbygger de fortællinger, skuespillerne fremfører.

Annonce

Forkærlighed for historien

Jens Jacobsen er en erfaren skuespilforfatter. I sommer stod han også for det vellykkede friluftsspil på herregården Bustrup i Salling, som handlede om Tyge Krabbe, der boede på herregården i første halvdel af 1500 tallet.

Jens Jacobsen har således en særlig forkærlighed for de historiske fortællinger. Hvilket man også kan opleve på Hjerl Hede, hvor alle fortællingerne har rødderne solidt plantet i stedets historie, dog krydret af skuespillernes helt egne improvisationer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce