Annonce
Vinderup Avis

Fuglenes Dag markeres på Hjerl Hede på søndag

For 38. gang tilbyder Dansk Ornitologisk Forening en guidet fugletur på Fuglenes Dag søndag den 27. maj. DOFs lokalafdeling Vestjylland er på Hjerl Hede denne dag fra kl. syv og et par timer frem klar til at fortælle om og guide rundt til sommeren sangfugle, der er ankommet fra syd. Privatfoto
Annonce

Vinderup: Foråret er stillet og roligt på vej over i sommeren og fuglenes sangkor er på sit højeste over alt i landet. Dette naturfænomen har Dansk Ornitologisk Forening i en længere årrække markeret med en Fuglenes Dag med fokus på netop vores sangfugle. På søndag den 27. maj markeres dagen på frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor DOFs lokalafdeling DOF Vestjylland er tidligt oppe på søndag - faktisk allerede kl. 7 - så man for 38. gang kan guide aller interesserede rundt imellem de mange smukke fuglestemmer.

Mange af vores sangfugle har taget den lang og farefulde færd fra Afrika helt op til os for her at videreføre slægten. Men først skal hannen finde en mage, og det gør han med stemmen. Hannerne synger højt og vedvarende fra træernes højeste top til krat og buske - og for solsortens part gerne fra hustage og lygtepæle. Og netop derfor har man en enestående mulighed for at lære de trækkende danske sangfugle at kende - via deres stemmer.

Der vil være arrangementer i hele landet på dagen, og DOF’s dygtige, frivillige guider vil gøre deres bedste for at give deltagerne en god oplevelse. Turen varer et par timer.

DOFs turleder på Fuglenes Dag på Hjerl Hede søndag den 27. maj er den erfarne ornitolog Leif Novrup, der bl.a. formentlig vil kunne vise denne smukke dompap frem, men ellers er der denne dag fokus på vores sangfugle, som nu er ved alle at være kommet "hjem" fra deres vinterkvarter. Foto: DOF/Leif Novrup
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce